EvraDer skal ikke herske nogen tvivl om at vi her på Blastbeast.dk har et helt særligt forhold til gutterne i Evra. I 2013 havde vi dem med i den første runde af New Shit og året efter spillede de igen til The New Shit showcasen, denne gang på et afbud.

Nu er de endelig klar med debutalbummet “LIGHTBEARER”. Et album der allerede har høstet flotte anmeldelser i både Metalhammer og Devilution.

Evra er så sandelig også et interessant nyt bekendskab. De siger selv, at de henter i inspiration i alt fra den tungeste metalcore til det mest doomede 70’er inspirerede rock n roll.

Det satte vi os for at undersøge nærmere.

I følgende tekst lader vi derfor gutterne selv præsentere deres inspirationskilder. (Den er fed skal vi hilse at sige!):

(Evra har selv skrevet alt tekst i følgende afsnit)

Pallbearer:

Pallbearer er et melodisk doom rock band hvis lead guitar har været med til at inspirere ’LIGHTBEARER’. Deres dystre men smukke univers får hårene til at rejse sig fra armene.

“The Ghost i used to be”

Norma Jean:

Norma Jean er et band jeg (Nicholas) har dyrket de seneste 10 år. Deres blanding af sludge, mathcore og post-hardcore har været med til at inspirere os stilistisk. De små detaljer er i altid i fokus og musikken fremstår utroligt gemmentænkt.

Sun Dies, Blood Moon

Gallows:

Vi i EVRA er store fans af koncept albums. Gallows (Grey Britain era) er noget vi alle har lyttet til igennem tidens løb. Tematisk er Frank Carter (tidligere forsanger i gallows) et geni der virkeligt forstår at bringe den ‘’røde tråd’’ hele vejen i gennem et album. Moderne punk rock findes ikke bedre!

London is the reason

Graveyard:

Graveyard er et nutidigt band der spiller retro 70er rock med en doomet underone. Deres fængende melodier og deres catchy hooks er umuligt at få ud af hjernen igen. Specielt på den lyriske side har Graveyard været med til at inspirere os.

“Hisingen Blues”

Brutality WIll Prevail:

Brutality will Prevail er for alvor det band der fastslog at stoner og hardcore sagtens kan fusioneres. Desværre er dette band gået ned af bakke siden de mistede deres tidligere forsanger AJ. Vi krydser fingre for at de en dag genforenes!

“Trapped Doors Moving Walls”

The Dillinger Escape Plan:

The Dillinger Escape Plan Har altid været overlegent på alle fronter. Deres vokalist Greg Puciato var en stor inspirationskilde for frederik (vokal) på dette album. Vi andre er glade for den måde de legende sammensmelter genrer som normalt intet har med hinanden at gøre.

“One of us is the killer”