djentstickDer findes nogle få unikke og stilskabende metalbands derude, der formår at skabe en hale af imitationer efter sig. Og det kommer der tit rigtig fede ting ud af!

Et af disse bands er Meshuggah – og vi har samlet og skrevet en lille smule om nogle af deres fedeste ”kloner”. Den står på nedstemte 7-strengede guitarer, og alle bands benytter sig af riffskrivning med en meget karakteristisk ”djent”-lyd.

Vildhjarta er et ungt band fra Sverige, der på ganske kort tid har skabt sig uhyre meget hype! De benytter sig meget af atmosfæriske klangflader og selvfølgelig fællesnævneren for hele listen – nedstemte 7-strengede guitarer! Vildhjarta er nok dét band på denne liste, der kommer tættest på at opnå samme stemning, intensitet og vildskab som forbillederne i Meshuggah!
De har per dags dato udgivet et enkelt album, ”Måsstaden”, og vi venter spændt på mere!

Vildhjarta – Dagger

 

After The Burial har eksisteret siden 2006 og spiller en mere metalcore-ish udgave af den ellers progressive ekstremmetal. After The Burial har også stået ufrivilligt i skudlinjen, da der tidligere i år udkom en video med en såkaldt ”djentstick”, der består af en gut der spiller nummeret ”A Wolf Amongst Ravens” på en enkelt nedstemt guitarstreng sat på et kosteskaft.

After The Burial – A Wolf Amongst Ravens (djentstick version)

 

Lidt mere anderledes er Animals As Leaders. Der er tale om 100% instrumentalt spillet musik af en flok af verdens nok største matematiske nørder inden for metal. Næsten ikke to takter bliver spiller ens og intet er overladt til tilfældighederne! Både bas, trommer og guitar kommer på overarbejde, og man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med som lytter.

Animals As Leaders – CAFO

 

Ligesom med After The Burial, så spiller Volumes også en meget metalcore-inficeret udgave af den ellers omdiskuterede ”djent”. Det er også tydeligt at høre metalcore-elementerne i deres sangstruktur, der typisk er mere bygget op i klassisk 4/4 og mere gængse breakdowns. Effektivt – dét er det dog! Volumes er bandet for dig der hurtigt bliver træt af at sidde og tælle taktslag og nørkle skalaer.

Volumes – Wormholes

 

Monuments er et band der blev dannet i støvet af Fellsilent og The Tony Danza Tapdance Extravaganza (dejligt navn!) og har siden 2007 spillet en uhyre overbevisende progressiv ekstremmetal med højt til loftet, tyngde og avancerede taktslag. Monuments bruger dog væsentlig mere rensungne vokaler, hvilket også ender med at være en af deres helt store styrker.

Monuments – Regenerate

 

I Danmark kan vi også være med! Bandet The Interbeing, der også varmer op for Meshuggah i Amager Bio i aften, har hurtigt bevist at de er at af de danske bands der snildt kan bestå tidens term. Stilmæssigt ligger de sig nok mest op af Monuments, men har også med deres brug af både nu metal og især industrial elementer, skabt deres egen lyd og udtryk.

The Interbeing – Shadow Drift

 

Og så håber jeg vi ses i aften!!