vintagepromoVi har fået en hurtig snak med det seneste skud på retrorock-stammen. De unge drenge i The Vintage Caravan fra Island, der netop er ude med “Voyages”

1 ) Lad os starte med begyndelsen. Hvem er The Vintage Caravan og hvordan startede I ud ?

Hej , og først og fremmest tak for at ville interviewe os. Mit navn er Gaui og jeg er trommeslager . De andre i bandet er Óskar Logi (guitar og vokal) og Alex Örn ( bas) . Bandet startede ud tilbage i 2006, da jeg tiltrådte et jamband, som Óskar og en af vores fælles venner, havde startet i vores hjemby. Selve bandet har som sådan ikke været et seriøst projekt , indtil vi snuppede tredjepladsen i en lokal bandkonkurrence.

Alex kom med i bandet i 2012 og så har vi udgivet to albums på Island. Vores seneste album er netop blevet udgivet af Nuclear Blast i Europa og Nordamerika .

2) Hvordan er det for et ungt band som jer, at spille denne type af musik på Island ? Er der et marked for klassisk rock på Island og klubber hvorpå man kan spille denne type af musik live?

Vi alle i bandet elsker virkelig denne type musik og musikindustrien er ikke så stor i Island , så man kan sige, at du virkelig har frihed til at gøre næsten alt , fordi pladeselskaberne deroppe altid er på udkig efter mangfoldighed. Der er et par rockclubs ja, men vi har sikkert spillet dem alle omkring 200 hundrede gange , haha.

3) I har udgivet to Ep’er, som begge er blevet udgivet via Sena ( et pladeselskab på Island). Hvordan blev disse to EP’er modtaget af folket på Island ?

Vi har bestemt ikke solgt vognlæs af dem desværre , men jeg tror, de har klaret det ret godt, også at dømme efter vores alder og vores musik genre.

4) Og så fik i den gyldne underskrift hos Nuclear Blast . Hvornår og hvordan kom det i hus ?

Vi mødte en mand ved navn Gunnar Sauermann på Eistnaflug 2012, en lokal musikfestival . Gunnar er en freelance journalist , men har arbejdet meget med Seasons of Mist . Han introducerede os til en masse mennesker, og en af dem var Walter Roadburn , leder af Roadburn festival i Holland. Walter derefter førte os til Nuclear Blast , men de gjorde ikke rigtig meget interesse i os i begyndelsen. Et par måneder senere begyndte vi dog at tale med Nuclear Blast igen, og de tilbød os en aftale.

5 ) Det er snart ikke ngoen hemmelighed længere, at Nuclear Blast har underskrevet et par bands med en retro -rock vibe i sig. Som Kadavar , Scorpion Child og Blues Pills. Hvorfor tror du, der er et marked for denne form for musik i dag ?

Fashion går i cirkler , og vi er bare meget glade for at spille vores yndlingsmusik på det rigtige tidspunkt . Forhåbentlig vil det vare lang tid også.

6) Jeres debutplade på NB hedder “Voyage”. Hvilken slags musikalsk rejse vil I have lytterne skal have, når de lytter til jeres musik?

Haha, jeg tror vi ønsker, at vores lyttere på en måde skal “flyde væk med os”, når de lytter til os. Vi bliver revet væk, når vi spiller , og folk kan på en måde komme steder hen, som de aldrig har været ved blot at lytte til musik.

7) For mig er det en meget psykedelisk form for rejse. Jeres musik synes at være meget inspireret af den psykedeliske del af rockscenen, måske næsten mere end den tunge del af rocken. The Doors må have været en stor inspiration vil jeg gætte på ?

Ja helt sikkert , og vi lytter også til en masse at Pink Floyd, King Crimson , Yes , Rush og endda Gentle Giant . Jeg tror dog, at vores nye materiale vil være meget mere i den tunge retning .

8) Jeg synes artworket på Voyage opsummerer ganske godt den følelseIi ønsker at give musikken. Den psykedeliske vinkel . Hvad var den grundlæggende idé på artworket , og hvem fik I til at tegne det ?

Kunstnerens navn er Alex Matis . Hun er en amerikaner, der undertiden arbejder for Nuclear Blast. Vi begyndte på idéen, da vi ville lave illustrationer selv til Voyage på Island , men vi havde simpelthen ikke tid nok til at få det til at se cool nok ud. Vi fortalte hende om det og hun nailede det fuldstændigt.

9) Og så du skal på turné ? Jeg har set jer kommer til Wacken men eventuelle planer om en dansk koncert i nærmeste fremtid?

Haha nej beklager vi ikke har fået nogen danske koncerter planlagt, men vi flytter til Danmark efter vores tur i marts. Så vil vi helt sikkert spille nogle jobs her. Vi skal på en tre uger lang turné i marts og så har vi et par festivaler booket såsom Roadburn , Wacken , Hellfest og andre, der har endnu ikke bekræftet .