Celeste UnderwerketCeleste leverede sonisk sanse-smadder, til en intens, omend lidt ensformig optræden ved Get In The Pit festivalen på UnderWerket.

Omgivelserne til Get In The Pit festivalen på Underwerket i Valby var så DIY som de overhovedet kunne være!  Skilte var skrevet på tomme øl-rammer, der var en madbod der bestod af toast med hummus og ketchup (det var trods alt punk, jo),  fadøllene kostede 20kr og udendørsscenen var en åben lastbil.  Alt dette var med til at give en skrabet, nede på jorden og meget autentisk oplevelse!

Navnet denne fredag der nok havde flest mennesker snakkende i krogene, måtte uden tvivl være franske Celeste, der senest har spillet til årets Copenhell-festival – en koncert der er blevet mindst lige så berygtet og sagnomspunden som stemningen lod til at være i aften!

Celeste spiller en blanding af sludge, post-hardcore og black metal. En kombination der live betyder et sonisk angreb at hurtige riffs, slæbende og hypnotiserende trommer og indebrændt og intense vokaler. Læg så lige dét til at Celeste foretrækker komplet mørke, meget (MEGET!) røg på scenen og at den eneste belysning var strobe-lys og røde pandelamper de hver især havde på. Dette gjorde koncerten som noget at det mest okkulte (okkvlte?) oplevelse jeg længe har oplevet! Og så i så intime rammer som UnderWerkets snuskede kælder, så kan det ikke blive meget ondere!

Publikum kvitterede også med heftig pit, crowdsurfing (selvom der knap er plads til det) og masser af klapsalver undervejs.
Celeste’s eneste svaghed denne aften var at deres musik blev lidt ensformig i længden – trods den hypnotiserende effekt den havde. Jeg kan godt savne lidt flere stykker der er med til at bryde intensiteten op, så man lige kan nå at få pusten inden næste angreb kommer!

Celeste leverede en koncert de færreste nok har set mage før. Så da koncerten brat sluttede og lyset blev tændt i salen, var det som om at man ikke helt var den samme som før.

8-penta