lingua-mortis-orchestra-lmo-2Det er set flere gange, at et metalband samarbejder med et orkester. Men her er det omvendt. Her er det det klassiske orkester der er i centrum, og får “hjælp” af Rage. Det er der kommet et storslået værk, om heksebrændinger i det 16 århundrede ud af.

Der er ingen tvivl om, at dette album med dens til tider både melodiske, storslåede og thrashede momenter blandet med regulær opera, strygere og blæsere, vil dele vandende hos folk. Nogle vil på ingen måde kunne fordrage mødet med den klassiske musik og brækker sig nærmest ved tanken. Jeg mener derimod, at dette her er et bevis på hvor tæt klassisk musik og metal egentlig er på hinanden.

Ens for begge musikalske stilarter er, at de gør op med de “normale” musikalske konventioner om numre på 3-4 minutter. Ens for begge stilarter er, at man arbejder med stor volumen, energi og endnu større armbevægelser og ens for begge stilarter er, at man skal være helvedes dygtig i instrumentføring, både hvad teknik men også hvad komponering angår.

Victor Smolski, guitarist og komponist i Rage, har stået for producering og de orkestrale kompositioner på albummet. Et album der tæller i alt 8 numre. Lyden er ikke overraskende storslået og der sker rigtig, rigtig meget hele tiden, da alle instrumenter skal have sin rette plads i det store lydbillede. Og netop det faktum at albummet hele tiden kommer med nye musikalske overraskelser, er hvad der er med til at skabe en stor lytter-oplevelse!

news_rage_lingua_mortisAlbummet åbnes med den bombastiske og næsten 11 minutter lange “Cleansed By Fire”, et nummer der er opdelt i tre akter og som på vokalsiden bliver delt af Peavy Wagners rå metal-orienterede vokal og Dana Harnge’s sopran.

Fraset den korte instrumentale “Oremus” er der ingen numre på albummet der kommer under de 5 minutter. Så det er en ordenlig mundfuld at komme igennem og der er ingen tvivl om, at albummet kræver et par gennemlytninger for at få alt med. Men det er så sandelig det værd. For Lingua Mortis Orchestra feat. Rage er en klasse-udgivelse og viser til perfektion at klassisk musik og metal er som skabt til hinanden!

At bandet med orkester også kan live blev bevist på årets Wacken. Alt dette kan du læse mere om når bandets anmeldelse fra Wacken kommer om ikke så længe!

9-penta

 

 

 

Lingua Mortis Orchestra feat. Rage udgives via Nuclear Blast/Sony