DeceiveroftheGodsAmonAmarthVikingerne i Amon Amarth skruer op for armbevægelserne, men desværre også lidt ned for slagkraften…

Efter en yderst successfuld koncert på årets Copenhell, er forventningerne til den nye plade med de svenske melodød-konger Amon Amarth skudt helt i vejret! Det var nemlig en koncert i et format der virkelig passede til de vanvittige melodier og tunge dødsmetal – fuldt udstyret med stort vikingeskib og det hele!

Opfølgeren til den glimrende plade “Surtur Rising” fra 2011 er hermed landet – “Deceiver Of The Gods” er titlen – refererende til Loke’s forræderi mod de nordiske guder.

Hvor Amon Amarth har haft det lidt med at følge den samme formel fra plade til plade, prøver de her en del nye ting – nemlig at inkorporere flere storladne melodier i bedste power metal stil! En ting der muligvis godt kunne klæde deres musik, for de har da om nogen nosserne til at kunne bære det! Så man kan næsten gætte sig til at sangene som generelt set er mere svulstige i det og tempoerne lidt mere letbenede og med armene strakt langt op mod himlen. Dette er en sang som “Father Of The Wolf” er godt eksempel på!

Men selvom der er fuldtræffere på albummet, som fx titelnummeret “Deceiver Of The Gods”, den føromtalte “Father Of The Wolf”, den klassiske Amon Amarth-sang “Under Siege”, den hurtigere “Blood Eagle” samt den anderledes “Hel” der har gæstevokal af den tidligere Candlemass-forsanger Messiah Marcolin, så er der desværre mere end et par numre der ender med at falde igennem, og delvist plette helhedsindtrykket på pladen..

Men alt ialt har Amon Amarth udgivet en fed plade med numre jeg allerede nu glæder mig ustyrligt til at se, når de gæster Store Vega d. 4. December, der meget passende for stilen på denne plade, har valgt at hive britiske Carcass og Hell med som special guests. Det skal nok blive spændende!
8-penta “Deceiver Of The Gods” blev udgivet d. 25/6 via Metal Blade Records