DSC04579Kiss er i kølvandet på deres seneste skive “Monster” taget på en omfattende Europa-tour, der begyndte i Skandinavien. Nu kom turen så  til Danmark, hvor beton-helvedet Forum ventede på glamrockerne. 

Forum var ikke udsolgt denne aften, og man havde derfor været smart nok til at gøre salen mindre, med en rullende tribune. Traditionen tro går Kiss på scenen til deres velkendte “You Wanted The Best”-intro og så er vi alle sammen godt klar over, at nu er det blevet tid til rock n roll-classico. Scenen var stort opsat, med en kæmpe edderkop formet i stål, hængende over scenen. Som altid hos Kiss er der gjort noget ud af showet. Og det var der i den grad også denne aften.

Bandet lagde ud med “Psycho Circus” inden der gik aftenens første fællessang i den med “Shout it out loud”. Lydmæssigt var det den bedste lyd jeg til dato har oplevet i Forum. Man havde klogt nok valgt at skrue lidt ned, så den frygtede rungen ikke blev aktuel.

Det virkede jo så ellers godt nok det hele, men det var det så alligevel desværre ikke helt. For selvom bandet leverede det ene hit efter det andet, blev det bare aldrig rigtig godt MUSIKALSK set. Showet er der ikke meget at sætte en finger på, selvom vi blev snydt for et hav af effekter, da den edderkop jeg før beskrev ikke fungerede efter hensigten denne aften og vi oplevede den aldrig i bevægelse. (Det siger bare lidt om hvor meget lir Kiss har med!)

Men for helvede da. Musikalsk var det en enorm tam affære. Med 40 år på bagen er det mig en gåde, at man som top professionelle musikere, som DSC04625man jo efterhånden må antage, at Kiss er blevet, ikke i det mindste kan lave bare én fornuftig afslutning på et nummer. Der var simpelthen stribevis af klokkeklare musikalske fejl undervejs i koncerten. Kort sagt: sammenspillet svingede simpelthen ikke. Helt skidt blev det faktisk i “Say Yeah”, hvor det utrolige sker, at ingen af bandmedlemmerne rent faktisk formår, at komme ind efter et break på samme slag. Er det virkelig Kiss-standard i 2013?

Det gør det så desværre heller ikke bedre, at bandet virkede fuldstændig ligeglade med at stå på scenen. Paul Stanley’s gentagende “How do you feel Cop’en’ag’en” blev kørt så langt ud, at det i sidste ende bare var ligegyldige ord og man ønskede sådanset bare, at han ville holde kaje og spille istedet. Rutine, rutine, rutine.

Showet var flot med en masse ild, røg og fyrværkeri. Det man nu engang kan forvente af Kiss.  Vi fik den klassiske Gene-solo og Paul Stanley fløj ud over publikum i Love Gun. Vi kender det alt sammen. Og da bandet sluttede af med “Detroit rock city”, “I was made for loving you” og “Black diamond” stod man med følelsen af, at hvis scenen havde været fuldstændig rippet for effekter og man istedet havde ladet musikken og de hits de nu engang har skrevet, stå rent og nøgen, var der simpelthen intet at komme efter på den musikalske side.

Måske Kiss burde gå en tur mere i øvelokalet istedet for at stå model til action-figurer, kopper og mini-golfbaner, for denne aften i Forum var det musikalske aspekt da noget være skrammel og med kun et halvt show kunne man med rette have forventet langt mere af disse legender!  Som et tørt og kedeligt trutmundskys (ja, den skulle lige med!), men de er sikkert ligeglade efter 40 år i rock n roll cirkus.

4-penta