TPP_Guillotine_artwork_loDe evigt unge gutter fra The Psyke Project er atter tilbage med benknusende eksistentiel post-hardcore der kun har til formål at bringe dommedag over os!

The Psyke Project har i deres 12 år lange karriere leveret knusende hardcore, og deres femte udgivelse “Guillotine” er ingen undtagelse!

Deres lidt yngre genre-landsmænd fra Redwood Hill viste tidligere på året hvordan en atmosfærisk og black metallisk version af post-hardcoren skulle skæres – så kan The Psyke Project fastholde vores opmærksomhed ved at dreje blikket tilbage på den mere traditionelle og tonstunge post-hardcore? Svaret bliver nødt til at blive et ja langt hen af vejen!

For er der en ting som The Psyke Project er gode til, så er det at skabe en frygtindgydende og klaustrofobisk stemning af underlegenhed og revolution. De er den musikalske Fight Club. Det er tæsk på tæsk på tæsk og der er ingen steder at flygte hen!

Klare højdepunkter på pladen må blandt andet være det første nummer, “Guillotine”, der ved 2:20 mærket har et af de mest snigeren rytmeskift/breakdowns der, uden at afvige specielt fra stemning og “melodi”, bringer et groovet og headbange-fremkaldende stykke man næsten ikke kan sidde stille til! Derudover skal numre som “Partisan” og den dansksprogede “Menneske” fremhæves!

Men det der skal vise sig at være pladens største styrke, nemlig den førnævnte evne til at hive os helt ned i kulkælderen, også er en af svaghederne. Virkemidlerne på pladen bliver nemlig lidt udtværet efter de næsten 39 minutter er ved at være gået. Så lidt mere orden i deres kaos – foruden den instrumentale “When Man Became God” – havde, for mig, været med til at frembringe kontrasterne i deres ødelæggelse og fået de knusende dele, til at fremstå endnu mere ødelæggende!

Men et bensolidt album fra The Psyke Project, som de sagtens kan være yderst stolte af!

8-penta

 

 

 

The Psyke Project er her i maj på Europa-tourné, der d. 18/5/2013 bringer dem tilbage til Danmark, hvor de giver koncert på Beta! Link til event: Facebook-event