RMF SatyriconVi kan ikke komme uden om, at mørkemestrene fra Norge – mægtige Satyrcion – er Royal Metal Fest ubetinget største navn i år.  Satyr, Frost og co. spiller meget få koncerter dette forår/sommer og vi er derfor enormt heldige, at Danmark overhovedet er på bandets tour-program. Netop nu er Satyricon ellers i studiet for at indspille hvad der skal blive deres 8 studiealbum.

Bandet fra Norge der udgav deres debutalbum Dark Medieval Times i 1994 har siden starten af 90’erne været med til at revolutionere black metalbølgen. Bandets Nemisis Divina fra 1996 var med til at cementere bandets status ikke bare på den norske scene, men også på den internationale, da særligt albummets Mother North gav genlyd rundt om i metalverdenen. Det lange episke nummer har siden været en inspirationskilde for utallige black metalbands.

Igennem bandets karriere har Satyricon taget black metal-genrens klassiske kendetegn og gjort den til sin egen. De har formet, revolutioneret og taget en ellers ganske konservativ subgenre til nye højder. Dette blev helt tydeliggjort med bandets Volcano-album fra 2002. Her tog Satyricon deres black metal til nye højder og gav det hele et skud rock n roll. Dette kom der nyklassikeren Fuel For Hatred ud af!

At Satyricon er et band der gør hvad der passer dem bliver endnu engang tydeliggjort på bandets seneste album Age Of Nero fra 2008. Denne skive viser endnu engang et band, der uden at tøve tør bryde med de klassiske genre-træk og give det hele en ny og frisk fortolkning af black metal scenen, med en herlig rå og brutal produktion samtidig.

Sidst undertegnede oplevede Satyricon var til bandets eftermiddags-koncert på den store Arena-scene på Roskilde Festival 2009 og på trods af det tidlige tidspunkt (black metal kl 13?!)  formåede nordmændende, at skabe en kulsort og ekstremt velspillet koncert. Satyr er om nogen en fantastisk og karismatisk frontmand – måske den bedste blackmetal-scenen nogensinde har set? For ikke at glemme bandets vanvittig velspillende tøndebasker Frost. Man kan ikke andet end at lade sig imponere når mandens pedalarbejde går i gang!

En stor, stor oplevelse er i vente med Royal Metal Fest’s sidste band!