Darkthrone-The-Underground-Resistance

De norske nihilister Fenriz og Nocturno Culto er tilbage med en plade der indeholder alt hvad man kan forvente – nemlig at man ikke kan forvente noget som helst!

“The Underground Resistance” er den norske kvlt-gruppe Darkthrone’s 15. udgivelse siden deres oprørske rejse startede med “Soulside Journey” i 1991. Siden da har de gang på gang blæst kredsen af kendere omkuld, ved at tage røven på os hver gang vi så småt begynder at tro vi kender deres fremgangsmetode. Først hed det black metal (hvis man da ikke tæller deres forsøg udi dødsmetal under navnet “Black Death” med), så stod den på crust punk. Og nu.. Ja, nu står den på heavy-inficeret speed metal! Og hvilken herlighed!

Det er godt nok ved at være et stykke tid siden at denne plade er udkommet. Men det har simpelthen været så svært at forholde sig til hvordan “The Underground Resistance” skal vendes og drejes. For det er på en og samme måde meget grimt og helt ustyrligt fedt. Der er passager med clean vokal (hvis man da kan kalde den dét) der skærer i ørene og samtidigt den besidder en elskværdig, ungdommelig og rå energi. Riffs og soli der er pisse utight og samtidigt pisse legesyge og hænger i ørene flere dage efter. Ja, der er mange modpoler der mødes her, og når alt kommer til alt, så er det fucking Darkthrone vi har med at gøre her. Hele historien og mysikken omkring dem, bidrager til at denne plade står cementeret som der hvor de endnu en gang tog røven på os – med stil!

Hør bare numre som den rå og punkede “Dead Early”, über helte-speed på “Valkyrie”, heavy-lir på “Lesser Men”, nihilistisk 80’er black på “The Ones You Left Behind”, den midt-tempo-drevne og riff-stærke “Come Warfare, The Entire Doom” og pladens højdepunkt hvor alle referencer og stilarter der eksperimenteres med kulminerer – den gennemført geniale “Leave No Cross Unturned”.

Det er ikke en pæn plade, nej.. Det er råt, usødet og don’t-give-a-fuck attitude x 1000, på det mest overraskende udspil jeg længe har hørt. Men Darkthrone skal dog også vandre liiiiidt længere op i fjeldet før mesterværket er i hus! Indtil da kan vi smide hæmninger, tro, håb og drømme fra os, og overgive os til heavy metal, fortolket af norges mest bindegale musikalske makkerpar.

8-penta