Mighty_Fight_Night_flyerDet var en festlig aften hvor fokus primært var på dysten mellem tre unge og håbefulde bands, nemlig hard rock bandet Momentum, deathcore bandet Wecanwalkonwatertoo og det tekniske dødsmetalband Fall Of Pantheon! Der blev satme også gået til stålet, for aftenens vinder får nemlig æren af at spille på Copenhell 2013!Arrangementer som dette er sgu en herling sag! Stærkt fokus på den spirrende metalundergrund, fed musik samt en mulighed for et band at få et startskud til en lovende musikkarriere! Dette er sidste års vinder af Mighty Fight Night, nemlig sludge-hardcore bandet Barricade, et strålende bevis på! De har fået lavet et navn ud af dem selv og turneret landet tyndt – hvilket bestemt kan ses på deres optræden denne aftenen, hvor blandt andet deres energi på scenen har fået et gevaldigt spark i røven. -men det er ikke dem det skal handle om idag! Nu er det nemlig tre nye bands chance for at bevise deres værd!

momentumMomentum

Første band på scenen var det aarhusianske heavy metal band Momentum! Bandet trækker på de helt klassiske referencer med melodiske omkvæd, pumpende guitarer og FEDE guitar-soli! Deres stærkeste force denne aften var uden tvivl den krystalklare lyd de havde, hvilket fik dynamikken i deres musik til at fremstå rigtig fedt. De spillede godt og folk syntes at tage godt imod dem, selvom salen ikke var helt så fyldt (endnu) som man kunne håbe på. Var der dog en ting jeg savnede i deres optræden så var det en mere dynamisk optræden på scenen – de var lidt for kedelige at se på i længden, hvilket var en ærgerlig kontrast til den ellers svingende musik. Alt i alt en godkendt optræden fra et band jeg håber på at se endnu mere til i fremtiden!
7-penta

 

 

 

wakaWecanwalkonwatertoo
Efter en kort pause og en del diskussion i krogene, var det blevet tid til andet band – nemlig Wecanwalkonwatertoo fra Fredericia blev introduceret, og bandets “fanklub” stod klar foran scenen til at modtage dem med kyshånd! I modsætningen til Momentum blev der her skruet helt op for energien på scenen, og bandets to frontmænd Neema og Peter løb rundt og skreg, råbte og growlede som gjaldt det livet! Især Peter gjorde en fin figur af sig med sin skiftevis growlende og hardcore-råbende vokal, hvilket stod i en lidt mærkelig kontrast til Neema’s mere skrigende vokal, der i sidste ende blev mere enervende end dynamisk.

Endnu en ærgerlig ting der stod i modsætning til Momentum’s show, var at Wecanwalkonwatertoo simpelthen ikke har sangene til at kunne stå ud i et arrangement som dette. Numrene flød for meget sammen i sidste ende, og ja, der var da et fedt breakdown hist og her, men ingen i bandet fik overbevist mig synderligt, hverken med teknisk kunnen eller kreativ sangskrivning, til at denne optræden blev specielt mindeværdig.

4-penta

 

 

 

 

FopFall Of Pantheon

Sidste band denne aften var københavnerbandet Fall Of Pantheon, der spiller teknisk og brutal dødsmetal hvor jeg især kommer til at tænke på polske Decapitated. Allerede fra start af stod det klart at dette band var aftenens publikumsfavorit – måske af geografisk betydning? – med også med god grund! De udstrålede nemlig både en selvtillid og teknisk kunnen som ingen af de to andre bands formåede at kunne formå at følge op på! Der blev virkelig gået til den på scenen! Publikum kvitterede nemlig med råb, horn, mosh pits og crowdsurfing – Fall Of Pantheon blev modtaget og hyldet som aftenens helt store stjerner!

Hvad der dog var lidt ærgerligt for mig, var at lyden var den absolut dårligste hele aftenen. Flere gange kunne jeg godt have brugt noget mere bund i stortrommerne, og indimellem kunne man slet ikke høre lilletrommen heller. Ærgerligt, men helhedsindstrykket led ikke synderligt i sidste ende!
8-penta

 

 

-og så satser vi så på at lyden bliver en tand bedre til næste gang, for ikke overraskende så blev det FALL OF PANTHEON der vandt aftenens show og dermed skal spille på Copenhell’s Pandæmonium scene til sommer! Vi siger stort tillykke og tak til alle bands for at vise at undergrunden i Danmark stadigvæk lever på bedste velgående!

Det glade band:

Fop vinder