Det finske melodøds orkester TraceDawn udgav tidligere i år deres tredje album “Lizard Dusk”. Nu er bandet så klar med endnu en udgivelse. Denne gang med en helt helt ny lyd.

For bandet har udvalgt 4 numre fra Lizard Dusk og gået gevaldigt ned i styrke. Denne EP består nemlig udelukkende kun af unplugged materiale af numrene Arabian Nights, Breed Insane, The Crawl og Machine.

En underlig bedrift vil nogle mene. Men overraskende nok slipper TraceDawn ufattelig godt afsted med det. Og det gør de fordi de 4 numre er så ufattelig velskrevne og smukke, hvilket kommer endnu mere til udtryk når intensiteten og det hårdtslående udtryk bliver lagt til side og kun de nøgne melodier står tilbage.

Produktionen sidder lige i skabet og vekslen mellem guitarfigurer og klaverspil giver en utrolig flot og dejlig dynamik i lydbilledet og viser hvor dygtige musikerne egentlig er i TraceDawn.

Helt særligt skal Niko Kalliojärvi’s vokalharmonier i omkvædene fremhæves på dette udspil. Det lyder kort sagt skide godt og det gør det hele vejen igennem.

Denne udgivelse viser og giver et dejligt og forfriskende break hos et band, der ikke er bange for at prøve noget nyt. Arabian Nights sejre af flere årsager. Den gode produktion, forfriskende dynamik og det helt afgørende: Den har de gode sange!

Helt klart anbefalesværdig til lyttere, der ikke er bange for stærke melodier og et roligt, afdæmpet – og ja sgu – nærmest drømmende lydbillede.  Mit eneste problem er dog blot at EP’en slutter for hurtigt. Vi kunne sagtens bruge meget, meget mere!

 

TraceDawn – Arabian Nights udgives via Redhouse FMP/Playground