Danmark sprudler i øjeblikket med spændende sludge-metal bands. Electric Hellride er et af dem!

Electric Hellride er et endnu navn i en række af prominente sludge-metal bands fra Danmark, der blandt andet også tæller Barricade og Helhorse. De er nu ude med pladen Hate.Control.Manipulate på Mighty Music, og det er faktisk en ganske hæderlig omgang!

Hvor Helhorse spiller mere på blues-strengene og Barricade er mere over i psych-afdelingen, så vægter Electric Hellride væsentligt mere på thrash-elementer, hvilket i sig selv lyder som en ret god idé, men de formår desværre ikke at følge viljen heeeelt til døren uden skrupler. Her tænker jeg specielt på tromme-og guitarspillet, der for mig lyder lidt som hvis du tager en Slayer-solo og skruer den ned på halv tempo. Det kribler lidt i tær og fingre når jeg lytter til det, fordi jeg bare vil have det til at gå stærkere – men det er måske bare mig?!

Udover dette lille sure opstød, så er musikken Electric Hellride leverer ganske fokuseret og gennemført, og det var alt i alt en stor fornøjelse at smække pladen på anlægget!

Specielt ottende nummer, Exhaling Chaos, er hvor det hele bliver hevet op på det tårnhøje niveau som jeg forventede, da jeg satte pladen på. Føj for helvede hvor er det nummer bare fedt! Her kommer de lidt længere ned i tempo og får et mere groovet udtryk der giver lydbilledet et meget mere tilbagelænet og overlegent udtryk. Ud i ørkenen og blæs det her ud i din stereo. Yeah!

Derudover skal numrene Hatred Propaganda, Take Control og The Needle Craves også fremhæves som ganske habile sludge-thrash baskere, så det er skam ikke fordi de fede momenter på pladen er i undertal.

Pladen slutter med nummeret “Reload to shoot again”, hvilket er en ganske glimrende opfordring. Hate.Control.Manipulate bliver derfor lige smidt på til endnu et lyt!!

Electric Hellride holder releasefest i forbindelse med en Mighty Music label-night på Loppen, Christiania nu på lørdag d. 24/11, hvor Vanir, Doppler, Ruinside og Soulline også optræder! Snyd dig ikke for at opleve det her band!

 

 

 

“Hate.Control.Manipulate udkommer d. 26/11-2012 på Mighty Music”