Så er de svenske melo-dødsmetallere Evocation klar med det nye udspille “Illusions Of Grandeur.”

Kun 2 år efter udgivelsen af Apocalyptic er svenskerne på banen igen med deres 4 udgivelse. Bandet blev dannet helt tilbage i 1991 men gik i midten af 90erne i opløsning og kom først ud af starthullerne igen i 2005 med deres album-debut “Tales from the Tomb” udgivet i 2007.

“Illusions Of Grandeur” er som sagt bandets 4 udspil. Og musikken er lige så forventet som det er fængende. Det her er traditionelt melodisk svensker dødsmetal, som taget ud fra bogen: “Sådan laves melodisk svensk dødsmetal.” Selv samme bog som også Amon Amarth har nærlæst.

Og jeg kan simpelthen ikke lade vær med at hæfte mig ved Amon Amarth, for kendte jeg ikke Evocation og dette band blev sat på vil jeg sige det var Amon Amarth med det samme. Dette behøver nødvendigvis ikke være dårligt. Formlen er simpelthen bare så traditionel og gennembanket, som det overhoved kan blive.

De ultra melankolske riffs pumper derud af – størstedelen i et midttempo – så alle kan følge med. Meget melodisk faktisk. Måske også til tider lidt for melodisk til mig. Jeg savner noget aggressivitet når ordet falder på DØDS-metal-delen af melo-død. Her er det egentlig kun Thomas Josefsson’s rigtig gode vokal præstation der for alvor skær igennem.

Én ting der er værd at nævne er Evocations måde at skabe stemning på i de komplekse numre. Måske ikke alle numre er lige memorable, men det er den overordnede stemning på pladen. Det storslåede og melankolske er uden tvivl et gennemgående tema og sætter den helt rette stemningen. Herligt.

Produktionen er som sådan ganske god, hvor særligt den forrygende Medus Odium er albummets bedste, med dens dynamiske drive i riffarbejdet, der pumper godt og grundigt derud af i verset inden den går over i det klassiske melodøds melankoli.

“Illusions Of Grandeur” er en god og solid skive man som fan af svensk melodød vil kunne finde glæde ved. Der er ikke meget nyt at komme efter og formlen de bruger er lige så klassisk svensk som Ikea og köttbullar.

 

Evocation – Illusions Of Grandeur er udgivet via Century Media