Så er norske Enslaved klar med sin tolvte udgivelse, “RIITIIR”, der byder på endnu en omgang progressiv black metal, denne gang med plads til endnu mere melodiøsitet

Det er sgu svært at smide Enslaved i bås! Det ene øjeblik kaster de om sig med brutal black metal, med lynhurtige riffs, blastbeats og dommedags-raspende vokaler, og det andet slår de over i melodiøse mellemstykker, der ikke kan lade være med at give mig assosiationer til det ældre materiale fra svenske Opeth.

RIITIIR er en virkeligt flot plade, ingen tvivl om det! Man skal virkeligt være lavet af sten, for ikke at sætte pris på et nummer, som “Roots Of The Mountain” (og især slutningen!), der om noget er noget af det mest episke jeg har hørt udgivet i 2012! Virkeligt virkeligt fedt!

Hele pladen skelner meget imellem det hurtige og brutale samt det spinkle og flotte, hvilket i sig selv er en stor bedrift. Det er virkeligt en rejse udi musikalsk løssluppenhed, uden at rødderne og kærligheden til kernen af black metal slippes – dog kan jeg ikke lade være med at synes at pladen til tider virker en smule ufokuseret,  for den er virkeligt en stor mundfuld med sine 68 minutter der strækker sig over de 8 numre.

Er du fan af det senere materiale med Enslaved, vil denne plade absolut ikke skuffe! Men er du ny lytter, kræver bandet din fulde tålmodighed, men skal i sidste ende nok blive en utroligt givende oplevelse, hvis du giver pladen plads til at komme under huden på dig.

Oplev Enslaved live, når de gæster Club Brutal på Radar i Aarhus d. 5 April 2013.

Pladen RIITIIR bliver udgivet d. 28/10 på Nuclear Blast Records