Gimle i Roskilde havde formået at hive amerikanske Kylesa til spillestedet. 

Bandet er i øjeblikket på en længere sommer-tour. En tour der udover Wacken Open Air også inkluderede et enkelt stop i Danmark. Dette stop var således faldet på Gimle i Roskilde. Byen hvor også Kylesa spillede sidste sommer – om end på en lidt større festival.

Efter et par ganske gode support-navne i form af de sludgede heavy rockere i danske Pet The Preatcher og svenske Deville entrerer Kylesa Gimles scene i den runde tank.

På trods af at det er onsdag-aften og Kylesa senest har spillet to koncerter i Danmark i starten af 2012 så er salen pænt velbesøgt. Bestemt ikke overfyldt, men nok til at ordet pinligt aldrig kom på tale.

Kylesa er virkelig også et band man enten kan lide eller ikke gider bruge sin tid på. Bandet er på en scene meget indadvendte i deres psykedeliske udtryk og der slipper ikke mange ord ud mellem numrene. Jo der forsøges at gives gas fra start af, men det er som om bandet denne aften holder bremsen lidt i bund. Ikke som sådan med energi og udskejelser live. Men på deres indadvendthed på scenen.

På bagvæggen pryder bandets logo på et bagdrop. En ganske fed detalje denne aften er bandets brug af en dias-fremviser, der kaster et nærmest hypnotisk, roterende skær på bandets bagtæppe. Det er sgu ganske sejt!

Det tog noget tid før Kylesa denne aften brød igennem til det meget stillestående publikum. Ja nærmest først midtvejs i sættet kommer der for alvor gang i headbangingen på de forreste rækker. Men også kun de forreste! Længere tilbage står folk og svajer frem og tilbage i et trip til den psykedeliske sludge metal Kylesa mestre så gangske pænt.

Kylesa gjorde en pæn figur denne aften i Roskilde, da de endelig kom igang. Afslutningsvis blev den spillet hjem på rutinen og så var de færdige efter lidt over en time.