Et af de mindre navne på plakaten.. Men et af de største af sin slags, og et ægte hovednavn i mange kredse. Machine Head står klar til at rive Roskilde Festival fra hinanden!

Bandet der ubestridt står for sidste års absolut bedste udgivelse “Unto The Locust”, Machine Head, blev smidt på programmet under Roskilde Festivalens plakatrelease tilbage i April. Fulgte man med i livestreamingen af dette event, ville man opdage, at det engagement de bad alle komme med, kun kom fra ét sted og på ét tidspunkt. Nemlig fra undertegnedes bord, lige da Machine Head blev offentliggjort.

Det er da også en forholdsvist åbenlys booking, i det at bandet sidst spillede i 2007, da den lige så successfulde plade The Blackening var aktuel. Nu er bandet på festivaltour med endnu en successfuld plade – så selvfølgelig skal de spille på Roskilde Festival igen!

Locust, der er første single fra den nyeste plade, står som et lysende eksempel på de egenskaber Machine Head besidder. Episk og groovet thrash-metal, der er lige dele melodisk og højt til loftet samt aggressivt og råt. De formåede med kun 7 numre på pladen at omfavne et så bredt musikalsk spektre, så det næsten vil være synd at fremhæve et nummer frem for et andet – I Am Hell, Darkness Within og This Is The End er alle numre du ikke bør snyde dig for at sætte på forud for koncerten! Genialt, genialt, genialt.

To af Machine Heads nok mest kendte numre – den “kommercielle” og riffstærke Imperium og den anthem-agtige Davidian, med sin signaturlinje “Let freedom ring with a shotgun blast”, der nok skal runge længe efter koncerten har set sin ende, er begge eksempler på hvorfor denne koncert ikke må misses.
Machine Head er et band der forener metalfans på tværs af undergenrer – og bestemt også er et af de bands der står klar til at overtage herredømmet, når mastodonter som Slayer, Metallica, Judas Priest og Ozzy Osbourne stiller træskoene.

Forvent numre som:

  • Old
  • Aesthetics of Hate
  • Beautiful Mourning
  • Halo