1-2-3-4.. En kombination Svenske Meshuggah ikke kender til.. Vores sidste omgang Copenhell-countdown byder på rytmetrodsende teknisk ekstremmetal!

Norden har efterhånden en ganske stolt metaltradition, med black metallen i Norge og hele Melodeath scenen fra Göteborg – Men Skandinavien har også en frontløber for en helt anden bølge – nemlig den såkaldte “djent”.

Det løber mig lidt koldt ned af nakken hver gang det ord siges.. Djent.. Større omgang prætentiøst hipster-betegnelse skal man lede længe efter, men fuckit – hele denne bølje af 7-8 strengede metal med skæve rytmer starter og slutter med ét fucking band – Meshuggah! Ingen over, ingen fucking tæt på!

Meshuggah er nemlig et band der altid er garant for at rive kæberne af samtlige at deres lyttere, hvad enten om det er foran scenen eller på plade, så formår de altid at gøre det umuliges kunst og få os til at tænke “kan man det!?” – og oftest er svaret, fuck yeah – Meshuggah kan!

Lad os komme igennem trivialiterne:

Bleed – det tætteste Meshuggah kommer på et pop-hit, er nok det nummer flest mennesker forbinder bandet med. Det er da også nogenlunde ligetil med det catchy riff og det ultra tighte samspil i bandet.. Men de er meeeeget mere end blot denne svaler!

Hør blot på en tung sag som denne.. Det er et nummer som dette der bør introducere folk til Meshuggah – for hvis dette ikke er noget for dig, så kan du lige så godt stoppe her og droppe det!
Vi kan nok heller ikke komme uden om at bandet tidligere i år udgav lidt af en genistreg da pladen Koloss udkom!

Sweeeeet jesus det er gode sager det her! Men jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg prædiker for koret nu.. Hvis du læser det her betyder det at du lige er kommet igennem 3 Meshuggah numre og stadigvæk er interesseret i at læse om dem.. Og så kan jeg ligeså godt sige – vi ses foran Helviti scenen på lørdag kl 16:30!

Forvent numre som:

  • Rational Gaze
  • Combustion
  • New Millennium Cyanide Christ
  • Pravus
  • Lethargica