Aah, sommeren er snart over os. Jeg kan mærke det lune vejr komme stille og roligt når man cykler sin evige tur ud på universitet hver morgen. 

Festivalerne er lige på trapperne. Og for satan hvor blir’ det SKØNT at komme på græs igen!! Man har jo for pokker ventet i et helt år. I den forbindelse må jeg indrømme kære læser, at jeg virkelig som i VIRKELIG har svært ved at styre min glædesrus over alle de fantastiske tilbud METAL-Danmark tilbyder os, særligt i år. Det har jo været helt vildt – ikke blot på koncertfronten (Skønt The Rock lukkede, så har Pumpehuset overtaget magten på den front med både core, thrash, doom og ikke mindst DØD på programmet denne sommer), men også alle de pisse fede metal-orienterede festivaler vi ser for tiden!

Metalkulturen er i den grad styrket! Hvis jeg vil have undergrunds død/grind jamen så stikker jeg da bare det lange ben foran og begiver mig til Odense d 22-23 juni. Her præsenterer Miss Gore Sick Fest et helvedes brutalt line up, med bands som jeg personligt dårlig nok kender og ej heller kan tyde halvdelen af navnene på. Men det er jo ikke det det handler om her. Dette fede arrangement giver muligheden for at gå på opdagelse blandt navne jeg måske ikke ville have set. Og er man én af de i år (ganske få) brokkehoveder, der brokker sig over et for, såkaldt, mainstream-program på Copenhell, jamen så er det dén festival man også burde tage til!

Og tal om Copenhell. Jeg kan dårligt vente til at mærke betonen under mine fødder for tredje år i træk. Denne gang med en større dansk scene Pandæmonium og et program i international topklasse. 3 år for fanden og så hiver man Slayer, Immortal, Manson, Lamb of God, Saxon og Dying Fetus op af hatten!! Kig på programmet og se hvor varieret det er! Er du til metal så må du ikke misse Copenhell! Der er mødepligt -surmule over Manson eller ej!

Men, men, men Metal-Danmark kan jo så meget mere end det. Se nu bare den overståede Royal Metal Fest, der desværre måtte kæmpe en brag kamp med en fucked up demonstration om lørdagen. Her blev festen på den festival leveret af stærke bands som Taake, Decapitated og Endstille. Stemningen var HØJ!

Festivalerne skyder frem i år. Ildsjæle vil det bedste for metal og hard rock-kulturen, som ikke synes at have det SÅ svært igen som tidligere set. Og det SKAL og BLIR fejret på den bedste måde! Lad mig blot nævne i flæng: Netop afholdte Heavy Days in Doom Town, et alt for fedt arrangement afholdt på spillesteder som Loppen, Stengade og Ungdomshuset, Killtown Death Fest til august, Dark Mental Festival der går amok d 17-19 maj med navne som Iron Fire, Corpus Mortale, Blodarv, Huldre og mange, mange flere.

Selv i Svendborg har man nu fået sin metalfestival, der sparker dørene op i denne weekend med navne der bl.a. tæller Spectral Mortuary, Vanir, Crocell og Goat.

At lade snakken falde på festivaler og så ikke nævne Roskilde vil være forkert! Og hvorfor så tage på Roskilde i år? Jo, medmindre du er den kedelige festival-type der ser hele programmet på de 7 øverste navne, ja så bør du nok overveje en anden festival. Så vil vi andre derimod hygge os som bare fanden med Machine Head, Behemoth, legendariske Nasum, Warbringer, Suicide Silence og den mest geniale sludge-dag, fredag, med Crowbar, Red Fang, Weedeater, Baroness og Hank 3. Syden, sol, bajere, støv og Roskilde. Det klinger sgu’!

Endelig må man ikke glemme vores elskede festival mod nord, der afholdes til vinter. Ja, det bliver spændende hvad Aalborg Metal Festival smækker på programmet i år efter sidste års bombe af et metal-program med Arch Enemy, Suffocation, Gorgoroth og Vader. Vi venter i stor spænding på de første navne!!

Men kære læser. Der er således meget at gå på opdagelse i. Fede events, koncerter og festivaler stikker hovederne op af mulden i øjeblikket. Så støv vesten af, træk i nitterne og støt foretagende og Metal-Danmark for det går jo egentlig skide godt i øjeblikket!

VI SES PÅ GRÆSSET/BETONEN!!