Så kom dagen endelig hvor Danmarks nye store rock- og metal bar/klub Sin City, beliggende i hipster-miljøets højborg i Kødbyen, slog sine døre op for første gang.

Den røde løber er rullet ud og faklerne er tændt. Folk ankommer stille og roligt til aftenens udsolgte åbnings-fest. En fest der hylder hard rocken og metallen’s nye imperium i København. Man kan fornemme at folk er spændte. Spændte på indretningen, spændte på om hele lortet holder. Har København nu endelig fået en rigtig hard rock og metalklub?

Svaret er kort og præcist: JA – det har vi i den grad!

Jeg ankommer som den første på stedet da dørene åbner. Jeg kan derfor nå at snuse rundt og se det hele inden der bliver crowded. Og sikken et syn der møder mig. Fede, fede lokaler, hvor der i stor grad er blevet tænkt på hver en detalje lige fra indretning og til farver.

Mainfloor består af den store hard rock klub, en lille live scene og tattoo-forretningen Sin City Ink, hvor man også kan købe en masse fed rock- og metal-merchandise.

Hard rock-klubben er prydet med rødt neonlys på de gamle hvide slagterhals-klinker på væggene. Dette sætter den helt rette stemning og kaster en direkte tilbage til 80ernes hard rock scene. Derudover er der blev sat lyddæmpere i loftet så det ikke runger og lyden derinde forbliver tæt og perfekt også til livemusik. Noget man kunne være bange for med klinker på væggene. I klubben er der indrettet en særlig Jägermister lounge hvor folk i løbet af aftenen kunne slænge sig i sofaerne og nyde en iskold Jäger. I den modsatte ende af hard rock-klubben er der opstillet 3 såkaldte “morskabs-maskiner” der også kom i flittigt brug denne aften.

Jeg går ud af hard rockklubben og videre igennem Sin City Ink for at komme Döwn Belöw til metalklubben. Og her er der jo modsat rockklubben fokus på den mørke og tunge del af metalspektret. Hernede er alt sort og jeg bliver mødt af død og thrash da jeg går ind i ” den sorte hule.” For undertegnede bliver dette nok stedet at hænge ud da jeg er vild med stemningen kælderen giver. Mørkt – men samtidig hyggelig og intimt og fyldt med metal – et godt sted at hænge ud! Det eneste jeg savnede dernede var nok lidt flere borde end blot nogle tønder. Et par langborde Döwn Belöw kunne være en fed idé så man kunne sidde en masse mennesker samlet og hygge sig.  Hernede er der ligeledes rygerum til rygerne.

Jeg går oven på igen lige i rette tid til at Sin City’s første liveband går på scenen. Rock-drengene i Supercharger har fået æren af at sparke Sin City igang med to åbnings-koncerter fredag og lørdag. Der kunne nok ikke vælges et meget mere perfekt band til denne opgave. Supercharger levere festen med utrolig højt humør, spade og en energi der smitter betydeligt af på publikum. Det er rock og rul når det er bedst. Lyden er stort set perfekt. Hverken for højt eller for lavet og til at man fortsat kan sidde i Jäger loungen og føre en samtale, hvis det er det man ønsker. Det er lavet rigtig godt!

Den lille live scene vil i fremtiden blive brugt på mindre og up-coming hard rock og lette metalbands. Dette er noget jeg personligt ser frem til, da der i høj grad har manglet en scene herhjemme med fokus på dette. Hard rock uden at det skal blive for ekstremt.

Efterfølgende står resten af aftenen på DJ’s og folk på dansegulvet. Stemningen er høj og det er på tide at jeg runder denne lille reportage af ;-)

Til slut vil jeg på vegne af os to metal-nørder på Blastbeast ønske Camilla, Martin og Søren et stort tillykke med Sin City. Det har uden tvivl været et hårdt arbejde at få op at stå. Men nu er den her endelig og må vi få rigtig, rigtig mange vilde og sjove timer derinde fremover in the name of ROCK N ROLL!!

Hvorfor ikke lige smutte ind og tjekke en masse fede stemningsbilleder ud fra fredagen – billeder taget af Alex Metalex