Så er en af NWOBHM helt store Saxon klar med en mega live udgivelse.

Mega fordi “Saxon – Heavy Metal Thunder – Live – Eagles Over Wacken” simpelthen kommer i så mega mange udgaver og varianter, at ingen dødelige vil kunne finde ud af hvad det er der følger med de forskellige udgaver personen vælger at købe. End ikke pladeselskabet kan åbenbart finde ud af hvad det er de sender ud som promotion af de forskellige udgaver. Undertegnede vælger således i denne anmeldelse at holde fokus på det vigtigste ved denne udgivelse nemlig grund-dvd’en “Best Of W:O:A ’04, ’07, ’09”

Saxon har samlet det bedste af det bedste ved deres 3 sidste optrædender på Wacken i Tyskland på hele 30 numre! Optagelserne er gjort i 2004, ’07 og ’09. Og at det lige præcis er fra Wacken Saxon har ønsket en liveudgivelse fra kommer ikke som den helt store overraskelse. Wacken og Saxon er et utrolig godt makkerpar. Festivalen kan som et af de ganske få steder vise Saxon i de helt store omgivelser i et stort opsat show med ild, lys, storskærme og fremfor alt et stort, stort publikum der er de britiske legender værdige.

I alt har vi at gøre med en track-liste der kommer godt og grundigt rundt i hele Saxon’s katalog. Vi får selvfølgelig leveret de klassiske Saxonnumre som Wheels Of Steel, 747, Denim and Leather og Crusader. Men da der er givet plads til hele 30 numre er det fedt, at Saxon har valgt at inkludere numre der sjælendt er set i livesammenhænge som Travellers In Time, Solid Ball Of Rock og fremfor alt en af de mest undervurderede Saxon numre, men min egen personlige favorit, Metalhead.

Lyden på dvd’en er desværre ikke af den bedste kvalitet. Når jeg vil se/høre en live dvd/cd vil jeg sgu kunne mærke live-fornemmelsen. Den får jeg ikke på lydsiden på denne udgivelse. Der mangler kort og godt publikums tilstedeværelse og nærvær. Jeg vil høre et kæmpe Wacken publikum synge med på numrene. Denne er ikke tilstede og istedet kunne denne optagelse i virkeligheden være blevet gjort i et lydstudie. Kun da Biff får publikum til at synge starten alene på Princess Of The Night kommer der en smule livefornemmelse på lydsiden. Derudover er særligt stortrommelyden ikke noget at råbe højt over af glæde. En stortromme med en så tydelig kliklyd uden dybde lyder sgu ikke særlig fedt i et heavy metalband – gem den til et mere dobbeltpedal orienteret metalband.

På billedsiden er udgivelsen dog utrolig fed. Biff er en helvedes dygtig frontmand og alt hvad han gør får han til at se så legene let ud. Nuvel er hans stemme måske ikke hvad den har været og til tider lyder den lidt for anstrengt (men manden er sgu også omkring de 60!).

Idéen med at udgive det bedste af det bedste fra Wacken er faktisk en rigtig, rigtig god idé. Man kan se at Saxon elsker det de laver. De spiller med en utrolig gnist og nerve, som mange unge bands kunne lære noget af idag og som jeg glæder mig til endnu en gang at opleve på Copenhell og Wacken til sommer. Der er absolut ingen tvivl om, at når man oplever en liveudgivelse som denne med Saxon, at 80er metallen på denne side af 00’erne lever bedre end nogensinde før! Men som liveudgivelse havde jeg håbet på noget bedre på lydsiden, der har en hel del mangler ( Hør Iron Maiden’s seneste En Vivo live udgivelse og du kan selv høre hvilke mangler på lydsiden denne udgivelse har). Omvendt trækker den overvældende trackliste gevaldigt op på helheden og gør på den måde udgivelsen til en ganske fed oplevelse.

 

 

Her kan du se hvor mange forskellige varianter “Saxon – Heavy Metal Thunder – Live – Eagles Over Wacken” kommer i:

1. 2 CD + DVD Digipack (CD Format)
• DVD: Best Of W:O:A (2004/2007/2009)
• CD: Glasgow Live, 14. April 2011

2. DVD (Amaray)
• Best Of W:O:A (2004/2007/2009)

3. 2 CD (2 Audio CD Jewel Case)
• W:O:A 2009 – von Fans choice Setlist

4. 3 VINYL LP 12” Gatefold
• W:O:A 2009 – von Fans choice Setlist

5. D2C limited to 500 copies worldwide
• Digipack – „Best of“ DVD
• DVD – W:O:A 2009 – von Fans choice Setlist
(full Show)
• DVD – W:O:A 2007 (full Show)
• DVD – W:O:A 2004 (full Show)
• Saxon Flagge

6. DIGITAL
• also available as digitaler Download in
Various formats

Saxon – Heavy Metal Thunder – Live – Eagles Over Wacken udgives d 20/4 via EMI