Så kom den endelig! “A Different Kind of Truth” – det nyeste album fra Van Halen i 14 år og bandets 12 udgivelse!

 

Og hvad kan så siges om denne nye skive? Jo, først og fremmest er David Lee Roth (vokal) jo tilbage i folden igen – for første gang siden “1984”-albummet. “A Different Kind of Truth” viser således Van Halen i absolut stærkeste opstilling med Eddie Van Halen på lead guitar, Alex Van Halen på trommer, David Lee Roth vokal og Wolfgang Van Halen på bas.

Dette album oser af beskidt rock n roll. Hårdt, kontant og ganske festlig. Noget man reelt set kun turde håbe på men for undertegnede ikke troede kunne være muligt for denne gendannelse af Van Halen. Men jo den er sgu god nok Van Halen har med “A Different Kind of Truth” ikke bare lavet et godt album, men også et af bandets bedste.

Jeg var bestemt ikke imponeret da 1 singleudspil fra pladen “Tattoo” blev frigivet. Nummeret er simpelthen for kedeligt og uden nogen form for energisk gnist at spore. Nummeret holder stadig ikke i min optik og er pladens absolut dårligste nummer.

Men nok om det negative for der er fandme en masse positivt at sige om skiven, som vokser og vokser jo mere den høres. Med et nummer som China Town viser Eddie Van Halen igen og igen hvorfor han har så høj en status i guitarverdenen. Manden skriver simpelthen nogle befriende møgbeskidte hard rock riffs krydret med den velkendte Van Halen tapping. Manden er en ekvilibrist med sit værktøj. Desværre kan man ikke helt sige det samme om David Lee Roth, som har set bedre tider. Stemmepragten er bestemt ikke hvad den har været og virker en anelse slidt på albummet.

Hvor jeg gerne ville have set Tattoo som alt andet end første nummer sparkes pladen først for alvor igang på skivens nr 2 den fantastisk rockende She’s The Woman (originalt skrevet i 1976 til en demoudgivelse). Med She’s The Woman skal jeg også lige love for at albummet bliver sparket igang og efterfølgende går det ikke mindre stille for sig på de resterende 11 numre. Det er hard rock af bedste kvalitet!

Van Halen er i den grad tilbage og man kan håbe på, at de efter deres USA-tour kommer til EU i starten af Juli hvor en festival som Roskilde forhåbentlig ville kunne tage imod bandet med åbne arme!