En festival som Jailbreak er bl.a fed fordi vi langt om længe får navne forbi, der ellers ikke normalt ville spille festivaler i Danmark.
Et af disse er power metal krigerne fra Grækenland: Firewind!

Ført an af den altid velspillende guitar-gud Gus G og Avantasia-korsanger Herbie Langhans på vokal, er Firewind et af de mere nørdede navne blandt power metal fans. Således passede størrelsen på festivalens indendørsscene faktisk perfekt til lige præcis et navn som Firewind.

Og da først lydmanden lige havde brugt et til to numre på lige at få justeret lyden, så kunne koncerten for alvor komme i gang.

Selvom Gus G er dygtig og sej, så ville jeg virkelig ønske at de hyrede en anden guitarist til at bakke sammenspillet og det samlede lydbillede op. Med et band der basere deres sound på så meget guitar-lir, så er det nu engang bare en kæmpe flad fornemmelse konstant at mangle bund i lydbilledet hver gang der kommer en solo! Og dem kommer der altså mange af i løbet af en Firewind koncert. Det har været min anke før med Firewind.

Power metal SKAL være stor og bombastisk i lyden. Det er Firewind på plade. Men det er de ikke på scenen. Vi mangler volume og storhed i Firewinds liveudtryk.

For Firewind har sangene. Numre som “World On Fire” og “Destination Forever” gik rent ind hos de fremmødte. Og de har med Herbie Langhans en herlig power metal sanger, der kan sin publikumshåndtering.

Men det blev aldrig en koncert der nåede helt op i de store højder. Måske det virker bedre i en pakket klub? Det finder vi i hvert fald finde ud af, når de gæster Gimle sammen med Sonata Actica til september Vi ses dér!