Eternal Champion havde skruet langt op på over 11 og knuste sit publikum nærmest allerede inden festivalen var begyndt.

Av for helvede sådan starter man en festival, Jailbreak!

Nakkeknusende us heavy/power direkte fra Texas for første gang i Danmark. Eternal Champion er en del af en nyere bølge af klassisk fantasy inspireret heavy metal fra USA på lige fod med f.eks Visigoth.

Her handler det om den rå nerve, det fede riffs og det simple groove. Og når man som Eternal Champion vælger at starte sin intro ud med Manowar’s udødelige hymne “Fighting The World”, så er stilen fuldstændig sat og i godt og vel 50 min så Eternal Champion sig ikke tilbage. Jason Tarpey entrerede scenen med sin ikoniske brynje maske. Møghamrende sejt! Han er definitionen af en sej frontmand. Iklædt Manilla Road shirt og læderarmbånd på hver af sine store arm. Sejt! I bedste barbarian stil!

Det var højt. Men det blev højere endnu!

På trods af det tidlige tidspunkt, som åbner, var der faktisk et ganske pænt fremmøde i Vestsalen. Men fanden skulle da også tage den, hvis ikke Eternal Champion med den fortjente hype de lige pt nyder på heavy metal scenen, ikke kunne trække publikummer.

Men jeg savnede sgu lidt mere energi blandt de fremmødte. Eternal Champion gjorde sit til festen, men selv på forrygende bangers som “Ravening Iron” , “Skullseeker” , “I Am the Hammer” og den tonser tunge “Coward’s Keep” bragte det kun sporadisk headbanging og næver i vejret! Eternal Champion havde fortjent bedre af os!

Jeg har set dem nedlægge Hell’s Heroes festivalen i Houston og her var det nærmest umuligt at stå på gulvet uden at ende i én gigantisk moshpit. Det var der desværre ikke skyggen af her.

Det skyldes måske det tidlige tidspunkt. Men Eternal Champion gjorde i hvert fald sit for at sparke heavy metal festen i gang på trods af en besynderlig flad stemning. Ét af de sejeste og bedstspillende RIGTIGE heavy metal acts lige nu.

Men kom nu folkens. Jeg har lige været på Smukfest, hvor en moshpit med 4 venner blev stoppet af vagterne under en punkkoncert. Det kan vi fandme gøre bedre på en heavy festival!