Dér var den! Årets første store fest på Jailbreak!
Der skulle åbenbart to kæmpe store oppustelige drager, to store 80er inspirerede arkademaskiner , en flyvende høne og så naturligvis et forrygende musikalsk sæt til at starte årets absolut største fest på Jailbreak.

Bandet hedder Dragonforce. De kommer fra England, de elsker videospil og metal med høj fart og svulstige melodier og på Jailbreak gik de næsten perfekt i ét med deres publikum.

Den alt, alt for lille scene var pakket til bristepunktet med Dragonforce’s imponerende sceneudsmykning, man som gamer-nørd ikke kan andet end at forelske sig i. Det ser fantastisk, omend, meget pakket ud på den lille scene.  Hvordan kan der være plads til alt det lir? Man undres og imponeres på én og samme gang.

Ligeledes var salen pakket til det absolutte bristepunkt. Men de af os der havde fået plads blev taget sikkert igennem Dragonforce’s herlige bagkatalog, hvor sange som “Cry Thunder” og den forrygende “Soldiers of the Wasteland” i særlig høj grad fik sat gang i festen.

Der pittes, der danses, der crowdsurfes, der synges med. Nu er stemningen der og salen koger. Herfra bliver det blot varmere og varmere og mere og mere festligt. Så festligt at selv min metalcore-ven “på afveje” , Martin Horn Pedersen, tydeligvis bliver revet med.

Men det siger ikke så lidt. Dragonforce er med årene blevet et bedre og bedre liveband, til hvor de står nu som et af de bedste livebands indenfor power metal. De gør alt rigtigt på denne tour.

Der er ligedele selvironi og dygtighed. Kombinationen af disse elementer er afgørende for deres succes.

“The Last Dragonborn” er et hit og med “Doomsday Party” får Englænderne skruet festen yderligere op. Perfekt anlagt til hittet over dem alle – ” Through the Fire and Flames” , der lukker og slukker festlighederne i en sal der nu er på kogepunktet!

Man burde måske med rette have overvejet at bytte U.D.O og Dragonforce med hinanden. Det havde nok passet bedre med både scenekapacitet og publikumstilstrømning. Omenvendt så tror jeg ikke vi havde fået en så elektrisk stemning, hvis Dragonforce havde spillet udenfor på hovedscenen.

Kæmpe fest! En hyldest til alle os nørder!