angelseedEt helt nyt stjerneskud på den symfoniske metalscene har ramt os her på Blastbeast.dk. Kroatiske AngelSeed er ude med deres fremragende debut og spiller oven i købet lørdag d. 2 april på PH Cafeen i København!

 

Hvis navne som Epica og Nightwish siger dig blot det mindste ja så læs blot videre. For du vil bestemt ikke gå galt i byen med AngelSeed’s debut Crimson Dyed Abyss!

Med en mixtur af thrash inspirerede riffs og power- og symfonisk metal skal AngelSeed med Crimson Dyed Abyss nok få skabt sig et navn på den melodiske metalscene indenfor få år er jeg sikker på.

Det skyldes at bandet rent faktisk formår at skrive en håndfuld af så stærke sange, at de skiller sig ud fra mængden af andre bombastiske symfoniske bands, der kun tilnærmelsesvis kan nærme sig den sangskrivnings formel, som Tuomas Holopainen fra Nightwish kan.

AngelSeed viser på numre som de sindsygt melodistærke “Dancing With Ghost”, “Dreamer Breaking Dawn” og “Leaving All Behind” at de har hvad der skal til, for at holde et album i denne stil interessant stort set hele vejen igennem. Uden at det ender med at bliver for bombastisk, storslået og overproduceret.

Nuvel det er nu engang symfonisk metal, så der er i sagens natur højt til loftet. Det hører sig jo til genren. Men det er heldigvis ikke gået bekostning af sangskrivningen. Og så har AngelSeed i sangerinden Ivana Anic Lara en unik og mørkere vokal, end hvad der ellers er kendetegnet for andre sangerinder i denne genre.

Som helhed fremstår Crimson Dyed Abyss som et solidt og stærkt debutalbum for et band der går en lys fremtid i møde, hvis de fremover fortsat kan skrive så stærke melodiske hooks som er tilfælde på langt størstedelen af dette album!

Godt gået AngelSeed!

Husk du kan opleve bandet i København d 2/4 på PH Caféen!

Opsummering: AngelSeed fra Kroatien er et af de nyeste skud på den symfoniske metalscene! Og med deres debut “Crimson Dyed Abyss” slipper AngelSeed et overraskende stærkt melodisk metaludspil på gaden, som vi helt sikkert kommer til at se mere mere til fremover, forhåbentlig!

Lyt specielt til: “Dancing With Ghost”,  “Dreamer Breaking Dawn”, “Leaving All Behind”

For fans af: Nightwish, Epica, Within Temptation og Kamelot