AvantasiaTobias Sammet’s “sideprojekt”Avantasia er ude med det 7 udspil! “Ghostlights” er præcis det man kunne ønske sig og lidt mere til faktisk! 

Avantasia’s forrige udspil “Mystery Of Time” var langt fra projektets bedste, men på “Ghostlights” har Tobias Sammet formået, at samle en så stor hær af anerkendte rock- og metalvokalister, at det simpelthen ikke er muligt at træde forkert, samtidig med at han hiver den hjem med sublim sangskrivning.

Med kunstere som Dee Snider (Twisted Sister), Michael Kiske (ex-Helloween), Sharon Den Adel (Within Temptation), Ronnie Atkins (Pretty Maids), Geoff Tate (ex- Queensryche), Marco Hietala (Nightwish), Robert Mason (Warrant) og Jorn Lande (x-Masterplan, Jorn) og Bob Catley (Magnum) har Tobias Sammet atter skabt et musikalsk fantasy univers, der bestemt tager udgangspunkt i power metallens storslåede lydbillede, men som også bringer så meget andet på bordet, at det at kalde det egentlig power metal nok er at skyde en smule forbi.

Det her er musik der kunne gøre sig i en stort opsat musical, hvor særligt albummets bedste, den over 12 minutter lange “Let The Storm Descend Upon You” er et af de bedste numre Avantasia nogensinde er kommet op med. Her går riffs, vokalarbejdet mellem Sammet, Atkins, Mason og Jorn Lande og omkvædets melodiske hook op i en højere enhed.

Vokalpræstationerne er i særdeleshed det albummet vinder på. Tobias Sammet har nemlig skrevet 12 sange som hver og én specifikt passer til sangernes kunnen og stil. Det er dynamisk lækkert fordi det er så varieret, som det nu engang er.
Fra tung og dyster heavy rock på numre som Dee Snider-nummeret “The Haunting”og “Seduction Of Decay”, med Geoff Tate i front. Til det mere klassiske uptempo tysker power på titelnummeret, som altid med Michael Kiske’s lyse highpitch vokal, som det bærende element. Det er faktisk kun på albums åbner, den alt for kedelige og Meat Loaf inspirerede “Mystery of A Blood Red Rose” at Sammet egentlig træder forkert.

Er man i forvejen glad for Avantasia så vil man bestemt ikke blive skuffet. Kan man på ingen måde lide Avantasia, så er det måske alligevel her man kunne prøve på at komme en smule med på vognen, da de forskellige sangere her formår at bringe deres eget udtryk ind i fantasy universet.

Opsummering: Det bedste Tobias Sammet har begået med Avantasia siden “Metal Opera pt 1”. “Ghostlights” oser af varieret og stærke melodiske sange, som blot bliver styrket af valget af sangere der spænder fra legendariske Dee Snider til Within Temptations Sharon Den Adel.
Lyt specielt til: “Let The Storm Descend Upon You” , “The Haunting” , “Ghostlight”, “Draconian Love”
For fans af: Helloween, Nightwish, Meat Loaf, Blind Guardian

Avantasia – “Ghostlight” udgives via Nuclear Blast 29/1 2016