ILLBEDAMNED-cdcover-1400x1400Vores gæsteskribent Martin Horn Pedersen har taget I’ll Be Damned debutskive under luppen, og har nogle ganske positive ord til de hårdt rockende jyder!

Århusianske ILL BE DAMNED er klar til at sende deres selvbetitlede debutalbum på gaden. Bandet har fået masser af ros for deres liveshows, hvor vi her på Blastbeast bl.a. har omtalt deres liveshow på GRIMFEST 14 og som opvarmning for Airbourne på Voxhall tidligere på året.

Så det var med en vis spænding, at albummet blev sat på. Jeg vidste nemlig at bandet kan levere en solid omgang hard rock, og skabe en kæmpe fest live. Men ville de kunne omsætte den energi til plade? Inden første gennemlyt håbede jeg personligt meget på, at det var lykkes for bandet. For når vi kommer til den hårde rock, så er det desværre meget få fede bands i Danmark – og blandt dem er der igen meget få der ender hos den brede befolkning. Men set i bakspejlet af deres finaleplads til karrierekanonen i 2014, fik de bevist at de kan ramme bredere end ”bare” metal/hard rock fans.

Albummet åbner med nummeret ”Believe It”, der starter med et fængede riff, og så derefter bygges roligt op, mens vi i omkvædende får fuld smæk på og skrigene vokal fra forsangeren Stig Gamborg. En stærk åbning der på mange måder viser hvad ILL BE DAMNED står for. De kan skrive fængende melodier, men stadig solidt hård rockende. Det bliver fulgt op med et nummer som alle der har set bandet live kender, i form af ”Fever”, og selvom nummeret også står stærkt på pladen, så har den ikke helt samme pondus som den har live. Tredje nummer er singleforløberen ”Drainage”, hvor der lige er skruet 5% ned i vildskab, hvilket gør sangen helt sikkert vil kunne ramme et bredere publikum, da det er er rigtigt godt rock nummer, og derfor også bør kunne få lidt airplay, hvis ikke de danske radiostationer er blevet helt bange for guitar og rock! Hvilket også helt klart er stilen på de næste numre. Her står numre som “Fuck The World (Be Happy)”, “Real Monsters” og særligt “People Who Hate People (Come Together)” særligt stærkt.
Hen mod enden finder man ”Shopping with a shotgun”- godt nummer med en skøn titel-  inden det hele bliver rundt af med titelnummeret.

Så for at svare på spørgsmålet om ILL BE DAMNED kan overføre liveenergien til albummet? Nej, ikke 100 %, men det er også de færreste der kan. Det ændrer ikke på at de har fået indspillet et stærkt album, der viser at vi fortsat kan lave god hård rock i Danmark. Nu skal vi bare lære at tage imod. Bandet tager på tour i starten af det nye år, hvor det kan anbefales at fange dem, for nok kan albummet give dig lyst til at nikke med nakken, ryste lidt med håret og rigtigt meget lyst til drikke øl, men live er hvor de er bedst!

Opsummering: Stærk debut fra Århus drengene. De har skabt et album der forhåbentlig kan hjælpe til, at vi får endnu et rockband i Danmark som den brede befolkning kender til. Så D:A:D og Volbeat kan godt gøre plads til endnu en spiller oppe på deres piedestal.
Lyt specielt til: ”Fever”, ” People Who Hate People (Come Together)”, ” Drainage”, ” Fuck The World (Be Happy)”.
For fans af: Airbourne, AC/DC, Wolfmother, Foo Fighters, Helhorse

“I’ll Be Damned” udgives 19. Oktober 2015 via Prime Collective