621_Gloryhammer_CMYK[1]Det kræver ikke mere end et enkelt hurtigt kig på omslaget til Gloryhammer’s “Space 1992: Rise of the Chaos Wizards” for at man er helt klar over hvilken type band vi har med at gøre her. 

Korrekt. Godt gættet. Det her er episk power metal i sin absolut reneste form. Power metal der spiller på så mange af genrens ostede klichéer, at det ikke burde være muligt for dem at slippe helskindet fra det. Men resultatet er overraskende nok, selv for en power metal fan som undertegnede, langt hen ad vejen noget lidt andet.

“Space 1992: Rise of the Chaos Wizards” er Gloryhammer’s andet album, siden deres dannelse i 2013 af keyboardspiller  Christopher Bowes, der normalt også gør sig som sanger hos piratterne i Alestorm.

På “Space 1992: Rise of the Chaos Wizards” tager Gloryhammer os med på et galaktisk rumeventyr, hvor onde monstre skal dræbes og universet skal reddes fra de onde Chaos Wizards. Lad mig sige det således: hvis du troede du havde set alt med Hammerfall, ja så har du ikke oplevet Gloryhammer endnu! Over the top og så en smule mere. For helvede medlemmerne optræder i rumdragter… Den lader vi lige stå……

Musikken er proppet med genrens klichéer, det lader sig være brugen af mandekor, bombastiske anthems og store keyboard klange, hvor der er højere til loftet end man troede muligt. Det her må simpelthen kunne gøre Manowar grønne af misundelse.

Men på trods af klichéerne så spiller Gloryhammer rent faktisk ganske udmærket. Dertil har de formået at skrive en håndfuld sange, som power metal fans helt klart vil kunne finde glæde ved, hvor andre vil hade og forbande det langt væk.

Selvom udtrykket er over the top, så har de med en ganske straight forward og melodistærk sangskrivning formået at holde benene på jorden uden at kaste sig ud i lange, lange virtuose guitarsoli og pulserende gallop trommer, som genren ellers er kendt for. Tak for det!

Er du power metal fanen, der er glad for fantasy og et solidt skud af humor, så vil jeg anbefale dig at tjekke Gloryhammer – Space 1992: Rise of the Chaos Wizards ud, når den udkommer d 25 september.

Er du derimod ikke til over the top power metal er mit eneste råd: hold dig langt væk ;)

Opsummering: Gloryhammer revolutioner på ingen måde power metal genren med Space 1992: Rise of the Chaos Wizards. Men de formår at skrive en håndfuld memorable power metal sange, som fans af genren nok vil finde glæde ved. Det er humoristisk, dumt og over the top, men det skal det vel også være i Gloryhammer’s farvelade-over-the-top-fantasyunivers?
Lyt specielt til:  “Rise Of The Chaos Wizards” , “Victorious Eagle Warfare” og “Heroes (of Dundee)
For fans af: Hammerfall, Alestorm, Turisas, GammaRay, Freedom Call