10482134_846191975404399_2558089773373139767_nÅrets sidste sommer-festival for undertegnede er lige om hjørnet. Benene er efterhånden godt ømme og ørene en anelse trætte efter en sommer fyldt med spændende festivaler i flere forskellige dele af verden. Den helt store finale venter naturligvis på Wacken og der er lagt i ovnen til endnu en storslået oplevelse i det Nordtyske. 

I år er det her på Blastbeast.dk kun undertegnede der skal afsted.  Det sætter i sagens natur sine begrænsninger i forhold til dækningen af bands. Men bare rolig. Der skal nok komme en god og fyldig reportage fra Wackens festligheder. For musik er der mere end rigeligt at dykke ned i i år, hvad enten du er en dragejæger med hang til falset og store armbevægelser, er en rigtig old school metaller, der glæder sig til at opleve historien på tætteste hold, en sortsynet black metaller, en ekstrem metaller med hang til død og ødelæggelse eller en rigtig viking klar til at gå i kødet på Wackens udbud af folkmetal.

Jeg giver jer her mit bud på det du skal se, hvis du er til følgende:

Det historisk vingesus

De helt store legender har naturligvis deres plads på Wacken og i år er bestemt ingen undtagelse. Judas Priest må siges at være de største i år. Lørdag aften spiller heavy metal ikonerne fra Birmingham for anden gang i deres karriere den store plads foran Wacken’s publikum op. Med sikre fuldtræffere i nittebæltet er der lagt op til en vaske ægte heavy metal hitparade, som vores kollegaer i Devilution tidligere i år gav topkarakter efter at have oplevet dem på Sweden Rock! Yes! Det bliver stort!
Stort bliver det også når legendariske Savatage torsdag aften headliner ikke bare True, men også Black Metal Stage, sammen med deres andet band Trans-Siberian Orchestra. Der venter en uforglemmelig oplevelse med sikre hits som “Gutter Ballet”,  “Power Of The Night” og “Sirens”. Start-80’er prog når det er bedst!
Dagen før. Altså onsdag står den på sing-along med altid festlige Europe. Til denne koncert anbefaler vi jer at komme tidligt. De spiller nemlig på den mindre Headbangers Stage, der nok skal blive uudholdeligt pakket. Men selvfølgelig vil vi alle stå og skråle med på “Final Countdown”, “Rock The Night”, men så sandelig også nyere numre fra den seneste  “War Of Kings”. Og glem så ikke lige at få tidligere Scorpion guitarist Uli Jon Roth med i købet inden Europe går på!

Død og ekstrem ødelæggelse for enhver smag

Dem der holder hårdnakket fast i at Wacken gang på gang underpræsenterer dødsmetallen hvert år, får i år fuld valuta for pengene. Med legendariske navne som Obituary og Cannibal Corpse i programmet er der lagt i ovnen til dødsmetal fest af den helt gamle skole når “Slowly We Rot” og “Hammer Smashed Face” brager ud over pladsen. Er den gamle skole stadig for pæn til dig, så vil Cryptopsy, Bloodbath, Blood Red Throne, Kataklysm, Anaal Nathrakh, Morgoth helt sikkert falde i din smag!
Den mere melodiske udgave af dødsmetallen er naturligvis også at finde på Wacken i år. Så hvis Gøteborg døden er lige dig kan du godt begynde at glæde dig. Wacken har nemlig samlet de største af dem alle i år med In Flames, Dark Tranquillity og At The Gates! 

Dragejægernes sikre holdeplads

Wacken og power metal. To ting man altid kan regne med. Hvad man ikke kan få herhjemme må man tage til Wacken for at få. De største på den front i år er naturligvis krigerne i Sabaton, der i år har fået en headliner-tjans på Black Metal Stage lørdag aften. Tyskerne elsker dem og hvornår har Sabaton ikke leveret en fest? Det gjorde de i hvert fald i et totalpakket Store Vega sidst de var i Danmark.
Finlands Stratovarius er en klassiker på den Europæiske power metal scenen. Deres klassiske tag på power metal genren der inkluderer rigeligt med falset, gallop trommer, lyse melodier og bombastiske omkvæd er en stilsikker vinder, hvis du vil have den reneste lyd af start 90’ernes power metal.
Intet power uden også at nævne Powerwolf. De gotiske powerrockere har siden debutten “Return in Bloodred” i 2005 levet af at sprede deres melodiske og mørke gospel, hvilket senest er sket på udgivelsen “Blessed & Possessed”  fra i år. Og så er det da lige at få med, at svenske Falconer spiller deres sidste koncerter nogensinde i år og i  Tyskland er det altså på Wacken det sker.
Heller ikke den symfoniske del af powermetallen mangler i år. Her skal hhv. The Gentle StormEpica og særligt Within Temptation, der spiller fredag nat på Party Stage, nok sørge for den helt store fællesang!

Lad det blive sort

Fra lyse toner til de helt, helt møre. På black metal fronton er det ikke blevet til så meget i år. Dog har Wacken sikret sig en nattekoncert med ondskaben selv. Svenske Shining med den vanvittige Niklas Kvarforth i front. Tåler dine ører mere er der mødepligt for alle med hang til ekstremmetal lørdag nat på W.E.T Stage.
Intet Wacken uden en omgang morgen black. Denne leveres i år, overraskende nok ikke af Endstille, men af et rendyrket norsk black metal band. Nemlig Khold, der er sat til at spille på Black Stage kl 12.00 lørdag. Er skingre falset skrig i din black metal lige dig, så vil du sikkert også finde glæde ved Cradle of Filth lørdag nat på Black Metal Stage.

Vikingerne kommer!

Folk og vikinge metal er altid en sikker spiller på Wacken. I år er ingen undtagelse. Folkmetalmestrene i Ensiferum kommer nemlig tilbage til Wacken, hvor de ikke har spillet siden 2011. Selv i Danmark er finnerne efterhånden blevet en fast spiller på scenen, med koncerter på både Roskilde, Vega og senest på Copenhell i år. Fredag 11.55 på True Metal Stage!
På Black Metal Stage står endnu et legendarisk finsk band klar. Amorphis spiller hele deres legendariske debutplade “Tales From The Thousand Lakes”. Undertegnede oplevede Amorphis på den samme tour, da denne kom til Maryland Death Fest tidligere på sommeren. Dén koncert kan varmt anbefales.
Bagpipes Of War! Sådan lyder det når argentinske Skiltron brøler deres signaturhymne ud i hovederne på folk. Folkmetal bandet der henter inspiration i skotsk folkemusik og power metal, med hvad det hører til af diverse sækkepiber, er klar til at levere en sikker fest foran det evigt festlige folkmetal publikum. Og fest bliver der også når superheltene i Grailknights sætter strøm i anlægget. Klædt i farvede superhelte dragter og med farvet corpse paint i ansigt er der dømt piratmetal i den absolut dummeste udgave. Det bliver hamrende sjovt onsdag kl 19.10 på Headbanger Stage.
I den mørkere ende af vikinge metallen er Thyrfing fredag aften på Headbanger Stage klar til at sprede deres mørke gospel, som de har gjort det lige siden 1998.
Og nej jeg gider ikke engang begynde at anbefale In Extremo. Dem er der forhåbentlig ikke nogen der gider at se alligevel.

Hard rock der sparker røv!

Den hårde rock i forskellige afskygninger står også i år stærkt på årets Wacken. Lige fra de helt store kanoner som altid forrygende Rob Zombie, der for første gang på Wacken er klar med sit horrorshow torsdag aften kl 19.20 på True Metal Stage og til mindre navne som de nyere tyske retrorockere Zodiac, der spiller fredag kl 11 på W.E.T Stage. På W.E.T Stage står også både Black Spiders og The Answer klar til at levere den reneste hårde rock du kan opspore på scenen idag.
Kvelertak er også altid klar på en fest. Lad os bare sige at dem går du aldrig galt i byen med, hvis dit hjerte banker for en solid cocktail af hard rock, punk, hardcore og black metal! Fredag kl 14.15 går Kvelertak på True Metal Stage!
Og så er der jo selvfølgelig Wackens helt store satsning i år. Rock Meets Classic. Et stort anlagt show, hvor Bohemian Smphony Orchestra Prague bliver gæstet af store stjerner som Dee Snider (Twisted Sister) og Michael Kiske (Ex-Helloween og Place Vendome). 

Jo der er meget at komme efter på Wacken i år, hvis du er glad for metal og rock i alle mulige genre. Og så har jeg ikke engang nævnt navne som Dream Theater, Black Label Society, Death Angel, Sepultura og Queensrÿche endnu. Ja jeg kunne faktisk blive ved. Men det vil jeg lade jer om nu. Dyk ned i programmet og til jer der skal afsted: jeg håber I får en fantastisk tur! HUSK at møde op og svinge flaget til Savage Machine‘s koncert torsdag kl 12.15 på Headbanger Stage til finalen i WOA Metalbattle!

Vi ses på Wacken!!