Lamb Of God - VII Sturm Und Drang - ArtworkRichmond’s finest, Lamb Of God, er tilbage med deres syvende og vel nok mest ventede album til dato. Kan det leve op til hypen?

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at så snart Lamb Of God giver lyd fra sig, så kommer jeg løbende med tungen fremme i røvhøjde. Men det ér fanme også bare et af de mest konsistente metalbands, når det kommer til musik og liveshows af fandens høj kvalitet. Så det er da klart!
”VII: Sturm Und Drang” er titlen på Lamb Of God’s syvende plade, og som mange nok ved, så tager den udgangspunkt i forsanger Randy Blythe’s uretmæssige fængsling i Prag 2012. Og det kan man mærke! Stemningerne er mørke og teksterne er mere personlige end nogensinde før. Her har de virkelig løftet barren for sig selv!
Specielt nummeret ”512”, der allerede nu fremstår som endnu en udødelig Lamb Of God-klassiker, stikker ud og personligt får mig til at tænke på deres vel nok bedste nummer til dato ”Walk With Me In Hell”.
Derudover presser Lamb Of God sig selv til bristepunktet, helt uden at forlade deres rødder. Det gør de fx på numre som ”Embers” hvor den fløjlsbløde stemme fra Chino Moreno (Deftones) gæster nummret, den 7 minutter lange Alice In Chains-agtige ”Overlord” der ser Randy Blythe for første gang (rigtig) synge clean-vokal, samt afslutteren ”Torches” hvor The Dillinger Escape Plan’s Greg Puciato lægger psykedelisk paranoia-vokal med decideret vanvidsafslutning.
Man føler virkelig temaet på pladen og den røde tråd er klarere end nogensinde.

Men er det Lamb Of God’s bedste album til dato? Nej, desværre ikke. For udover afstikkerne, så er der en del af numrene der ender med at virke som fyld. Man får hurtigt lyst til at skippe videre for at komme frem til guldkornene. Det ændrer dog stadig ikke på at “VII: Sturm Und Drang” nok skal få Lamb Of God’s store og dedikerede fanskare til at give en kæmpemæssig thumbs up!

Opsummering: Selv når Lamb Of God ikke er på toppen er de stadig bedre end de fleste andre. ”VII: Sturm Und Drang” ser bandet eksperimentere som aldrig før uden at gå på kompromis for den lyd de er bannerførere for. Desværre for helheden er der dog også et par fylde-numre på.
Lyt specielt til: ”512”, ”Overlord”, ”Embers”, ”Engage The Fear Machine”.
For fans af: Lamb Of God, Machine Head, Gojira, DevilDriver

”VII: Sturm Und Drang” blev udgivet 24/7-2015 via Nuclear Blast.