PrimordialFor første gang nogensinde siden bandets start i 1987 er Primordial langt om længe klar til at give koncert for deres danske fans! 

Vi har tidligere nævnt Primordial, som et af årets vigtigste bookinger for Copenhell. Og det er altså med god grund. Copenhell har nemlig booket Primordial i en periode i deres karriere, hvor de er aller bedst rent musikalsk. Deres seneste udspil “Where Greater Men Have Fallen” har scoret tårnhøje karakterer i stort set alle metalmedier efter udgivelsen, for deres imponerende mikstur af black metal, heavy og irsk folk.


Primordial, der nu med 8 udgivelser i rygsækken siden 1995, har været flittig på tour lige siden deres debut “Imrama”. Tidligere tourmates har heddet Thyrfing, Moonsorrow , Eluveiti og Immortal, for at nævne nogle få og disse tours har sikret dem et stort følge blandt fans af black-, pagan- og folkmetal.

Bandet fra Irland har også været hyppig gæst på diverse Pagan- og Heidenfest koncerter. Men lad dig endelig ikke skræmme af dette hvis du hader folkmetal i traditionel finsk forstand. Primordials stil er så langt væk fra traditionel finsk druk-folk ala Korpiklaani og Finntroll, at det at sammenligne dem med disse bands ikke rigtig giver nogen mening. Bandet trækker derimod på Irlands gamle sangskrivnings kunst.

Er du Bathory og Celtic Frost bør du så sandelig sørge for at få din røv op til Hades kl 20.00 fredag aften!  Og så sørg lige for at have tjekket deres absolut fedeste nummer “Empire Falls” ud inden!

I slutningen af maj oplevede undertegnede Primordial i USA til Maryland Deathfest (se klippet her over). Her formåede bandet at folde sig ud i imponerende overlegen stil og gav det amerikanske publikum en kæmpe oplevelse. Og det ER altså en oplevelse i sig selv, at opleve Alan Averill i klædt fuldt corpse paint, springe rundt på scenen som en galning. Alt imens han i nærmest spoken word frembringer Primordials stemningsfulde tekstunivers om krige og historiske fortællinger. Tal om total crowdcontrol fra en af scenens dygtigste frontmænd!

Primordial er klar på at give os danske fans det vi har ventet på! En koncert i Danmark!