YOBTag på tur ud i flyvende farver og heftige hallucinationer. Amerikanske YOB står atter en gang for det gode trip.

Hop en tur på syretoget og tag en flyvetur ud i det evige kosmos. Stedet hvor stjernestøv smager af kirsebær og mælkevejen som en fløjlsblød rutschebanetur. YOB tager dig langt væk, men du er aldrig langt hjemmefra igen når turen er forbi. De har banet vejen til nirvana.

”Clearing The Path To Ascend” er amerikanske YOB’s syvende studiealbum, og vel nok et af deres mest ufarlige af slagsen. Det kan måske godt lyde negativt i metal-regi, men lad mig sige det på denne måde – jeg frygter aldrig bad trip undervejs. Både de tonstunge riffs, de svævende vokalmelodier, den kæmpemæssige produktion og fantastiske atmosfære, er alle elementer vi kender og elsker fra YOB. Intet nyt under solen der.
Skulle jeg endelig savne noget på denne plade, så måtte de gerne vise lidt mere tænder. Det er måske lige for ufarligt i længden. ”Nothing To Win”, pladens korteste nummer på knapt 12 minutter, når farligt tæt på, men savner lidt at få en mavepuster engang i mellem. Noget der får mig op af stolen og spænder ben for mig. Men det er nok en smagssag. Fordi på den anden side, så er pladens bedste nummer, afslutteren ”Marrow”, et fantastisk flyvende bekendtskab, der på bedste drømmende vis tager dig igennem euforiens mange lag. Tænk fx King Crimson med ”In The Court Of The Crimson King”. Så ved du hvor YOB vil hen!

”Clearing The Path To Ascend” kan med god samvittighed finde sig til rette i YOB’s allerede fantastiske bagkatalog. Og selvom den måske er lidt ufarligt i det, så er det sgu også rart at have lidt at vælge imellem, alt efter humør. Jeg er glad nu i hvert fald!

YOB spiller desuden sammen med deres ligesindede i Pallbearer på Loppen i morgen torsdag d. 18/9! Der er mødepligt! (Link til EVENT)

 

OPSUMMERING:
”Clearing The Path To Ascent” er en lidt ufarlig plade der dog stadig absolut viser hvor doom skabet skal stå. Psykedeli, drømmende flader og tyngde går op i en højere enhed.

FOR FANS AF:
Sleep, Ufomammut, Windhand, Conan, Pallbearer, King Crimson

LYT SPECIELT TIL:
”In Our Blood”, ”Marrow”

LINKS TIL BANDET:
Facebook-side
Hjemmeside

“Clearing The Path To Ascend” udgives via Neurot Records