Belphegor-Conjuring-the-DeadDet sorte dødsmetalband Belphegor fra Østrig er tilbage med deres 10. studiealbum. Kan de stadigvæk holde formen?

Det skal ikke være en hemmelighed at jeg syntes Belphegor i særdeleshed overgik sig selv, da de i 2011 udgav albummet “Blood Magic Necromance”. Derfor er det også med lige dele glæde og spænding så frem til at lytte til “Conjuring The Dead” – deres vel nok mest “seriøse” albumtitel til dato(?). Man skal nemlig være ufatteligt selvhøjtidelig for ikke at smile en smule når man læser deres titler og ser deres artwork. Musikken er dog aldrig ovre i den komiske ende.

Her mestrer Belphegor nemlig begrebet “blackened death metal” på et stadie hvor de ånder genrens frontløbere, Behemoth, lige i nakken. Dog uden egentlig at udfordre tronen. For selvom Belphegor leverer deres sortedød med knivskarp præcision, selvom de har fede riff, selvom atmosfæren oftest sidder lige i skabet. Så er der noget med sammenhængen på pladen jeg ikke helt kan få til at hænge sammen (no pun). Den røde tråd mangler ligesom lidt. Kun lidt. For den er der! Den er måske bare lidt svær at se i mørket, når blod, indvolde og satanisme flyver om ørerne på dig.

Der er mange kontraster på pladen. Det er nok der sammenhængen kniber lidt. Der er både vederstyggelige og slimede death metal baskere som “Conjuring The Dead”, “Legions of Destruction” og “In Death”. Og så er der episke, melodiske og atmosfæriske numre som instrumentalen “The Eyes”, “Lucifer, Take Her!” og afslutteren “Pactum In Aeternum”. Ganske varieret. Men til tider også forvirrende.

Numrene er som sådan fede nok. Der er masser af dem jeg uden tvivl godt kan finde på at hive frem når den skal have lidt ekstra med satan. Men helheden på pladen savner jeg giver mere mening for mig. Det er måske alligevel en svaghed at Belphegor ikke helt ved om de vil være sjove eller seriøse?

Belphegor har med “Conjuring The Dead” bevist at de stadig er iblandt eliten når det kommer til blackened death metal. Men alt i alt bliver det lidt af en arbejdssejr, der aldrig helt når op på det gennemført fantastiske.

7-penta

 

 

 

“Conjuring The Dead” udkom d. 8/8-2014 via Nuclear Blast