Tirsdag d. 19/8 gik turen mod Århus, da mægtige Machine Head denne aften havde inviteret til fest på Train. Sidst de spillede på Train skulle det eftersigende have været en super koncert, som jeg desværre ikke deltog i. Mine tidligere møder med bandet har været på Roskilde Festival, så jeg så frem til at se dem, under lagt mere intime rammer. Først skulle vi dog varmes op af det danske band Impalers!

Koncerten er gæsteanmeldt af Martin Horn Pedersen. 

Impalers:

Impalers på Train. Photo: Martin Horn Pedersen

Impalers på Train. Photo: Martin Horn Pedersen

Præcis kl. 20.00 gik drengene fra Haderslev på scenen. Der var ikke meget plads til dem på scenen med alt Machine Head’s udstyr, men det virker ikke til at være et problem for bandet, der gik frisk til den og gav os en solid omgang thrash metal fra start af.

Det så ud til at falde i god jord hos publikum. Et i øvrigt talstærkt publikum. Dejligt at se folket møde op til supporten også! Gennem de næste 30 minutter leverede Impalers klassisk solid thrash. Hurtigt og højt. Faktisk rigtig højt, højere end hvad Machine Head senere spillede.

Som bandet selv skriver på deres Facebook, er deres mission ikke at genopfinde genren, men det behøver man bestemt heller ikke, når det man leverer er godt. Forsanger Søren Crawack har en fin dialog med publikum og guitarist Thomas Carnell leverer underholdning, med sjove ansigter undervejs.

20 minutter går der, før vi får aftenens først mosh pit. Folk er klar og Impalers har gjort deres job!

Hvis man vil høre solid thrash på den danske scene, så hold øje med Impalers, der i øvrigt er på vej med et nyt album, som vi også fik et lyt fra og det lød som ja…. dejlig thrash!

7-penta

 

 

Machine Head 

Machine Head på Train. Photo: Martin Horn Pedersen

Machine Head på Train. Photo: Martin Horn Pedersen

Efter ca. 40 minutters skifte var det tid til, at mægtige Machine Head skulle indtage scenen, hvilket de skulle foran en fuld sal.

Nok stod der på Trains hjemmeside, at der stadig var billetter til salg, men salget i døren må have gjort tricket til sidst.

Allerede da intromusikken går på, virker folk helt klar til at give den gas og “Machine fucking Head”-råb lyder gennem lokalet. Der går da heller ikke mere end få sekunder af første nummer, før der bryder en stor moshpit ud! Den når knap nok at stoppe, før Robb Flynn selv opfordrer til aftens første circlepit, hvilket publikum med det samme er klar på!

Circlepits skulle vise sig, at blive aftenens tema, da Flynn igen og igen opfordrer publikum til det og som selvfølgelig adlyder ham! Rent musikalt kom vi langt omkring i Machine Heads bagkatalog med “Old” fra debutalbummet, “Burn My Eyes”, til “Killers & Kings”, fra det kommende album “Bloodstone & Diamonds”, som udkommer 7. november.

Vi fik for første gang i Danmark lov til at høre nummeret “Bite the Bullet” live. Der blev festet og sunget til “The Blood, the Sweat, the Tears” og fællessangen slog igennem til det smukke nummer “Darkness Within.” Og så var det tid til en tale. Flynn fortalte, at bandet netop har haft 20 års jubilæum på debutalbummet og ingen af bandmedlemmerne, havde nogensinde forventet, at de ville blive spillet i radio eller på MTV, men at de egentlig også var skide ligeglade. Det gav naturligvis stor jubel blandt publikum.

Machine Head’s numre er af så høj kvalitet, at det kan vinde en koncert alene på den baggrund. Men det som løftede aftens koncert til noget særligt, var at bandet virkede til at nyde det mindst lige så meget som publikum. Kemien mellem bandet, særligt ved Flynn og Phil Demmel, var fantastisk. Flynn grinte og smilte flere gange på scenen, over publikums reaktioner og fik på et tidspunkt startet en leg, hvor han kastede sjusser ud mod publikum, som de skulle gribe. Normalt er det da ikke rart og synd at få alkohol udover sig, men når alle er med på legen, jamen så kan selv det mest mærkelige blive en fest!

Og denne aften var altså en fest. God og velspillet musik fra et bandet, der var klar og et publikum der viste, at selv på en små trist tirsdag, så er Århus klar, hvis bare det rigtige metalnavn kommer forbi! Og til alle jer som ikke var i Århus med os, se at få købt billet til showet i Vega. Der er mødepligt! Machine FUCKING Head på club tour er noget man skal udnytte muligheden for at opleve, når den er der!

9-penta