Tesla1Der var dømt regulært rockbrag i Amager Bio med hhv. Tesla og Statement.

Koncerterne + billeder er skrevet af gæsteanmelder Boris Larsen for www.blastbeast.dk  

Statement 

Med den tvivlsomme fornøjelse at have en irriterende tandpine, var det alligevel smagen af fredag aften der mødte mig, da jeg hastede op til baren for at skylle pinen væk, og erstatte den med et ”nå nu er vi her, og lad os få det bedste ud af det”. Det skal jeg da love for at vi fik!

Det var Tesla jeg var kommet for at opleve, men opvarmingsbandet var danske Statement som jeg for første gang skulle se spille live. Der var allerede en stemning i Amager Bio der bredte sig blandt publikum, en fornemmelse af at maskuline murbrokker vil ramme os alle, men med et efterfølgende kærligt kram som for at illustrere, at vi alle skulle mærke den hårde rock når den er bedst.

Statement entrede scenen og gjorde klar til at begynde aftenens arbejde. Fem gutter som fra første nummer gjorde det klart for enhver, at det her ikke alene var et arbejde der skulle udføres, men også begyndelsen af en metalfest hvor vi alle var inviteret med indenfor.

Statement ville overbevise os alle om, at vi i aften skulle opleve rockmusik når den på smukkeste vis forfører alle og ikke vil give slip. Kort sagt, Statement slap håndbremsen og tog os alle med på en tur i ”Rocklandet”, ned af bakke og i medvind, og med det ene fede guitar riff som afløste det andet. Der var fart på men ingen ukontrollerede sving, men derimod en professionel præstation som gav undertegnede en tanke om, at det her er da fantastisk og til og med ”made in Denmark”. Det ville derfor være nemt at kigge i bogen med alle de kendte floskler, såsom ”de spillede røven ud af bukserne” eller ”de kom, de så, de sejrede” – men her var altså tale om et dansk rockband der ville mere end bare spille.

Der er ingen tvivl om at Statement kender deres håndværk og tidligere tiders musikhistorie. Man kan nemt komme i tanke om Black Sabbath eller Metallica, men alle musikere står jo på skuldrene af hinanden når det handler om ny musik der skal laves. Statement fører bare den stolte tradition videre, og gør det så eftertrykkeligt, at det efterlader alle med indtrykket om at de vil være sammen med os publikummer, og ikke være ”alene” på scenen.

Med musikken i bagagen fra deres debut cd ”Monsters” (2014) , var vi vidne til et band der supplerede hinanden og gav os en opvisning i hvordan rock skal præsenteres og spilles. Med forsanger Jannick Brochdorf var det tydeligt, at der blev sunget og skreget igennem på fornemmeste vis som det sig hør og bør, godt flankeret af de øvrige medlemmer Niels Alex Larsen og Jesper Steen Noachsen begge på guitar, Martin Poulsen på bass og Peter Thomsen på trommer.

Der var ingen tvivl om at drengene nød at være på hårdt arbejde for at give os det ene fede nummer af efter det andet. Numre som fyldte Amager Bio med en lydtryk der fjernede min tandpine så eftertrykkeligt, og samtidigt tørrede den sidste ærgrelse væk over, at jeg ikke fik oplevet den nyligt overståede koncert med Metallica i Horsens.

Statement leverede en hård metallisk optræden og kickstartede en fredag aften, og gav desuden stafetten videre på smukkeste vis til Tesla. Det kunne ikke gøres bedre, og drengene skal have min dybfyldte tak for endnu engang at overbevise mig og andre om, at dansk rock stadig lever i bedste velgående uden kunstige sødemidler eller politisk korrekthed. Der er ikke brug for hverken hjertestarter eller forbudte præstationsfremmende stoffer. Statement gør det alene på deres kærlighed til den fede rock, og vi der oplever det, mærker den så tydeligt så der ikke kan være i tvivl om, at drengene har den faglige stolthed der kendetegner et band der vil videre, og så sandelig også har det der skal til. For at citere Lemmy fra Motorhead: “The pleasure is to play, makes no difference what you say”.

Tesla

Tesla2Det var lidt med forventningen om, at jeg skulle igennem et par timers amerikansk klynkerock med diverse dræbende og langsommelige ballader når det er aller værst. Jeg fandt min ståplads foran scenen og gjorde klar til at modtage Tesla. Et par fadbamser havde dog gjort deres ønskede formål om, at det trods alt smagte af fredag og at opvarmingsbandet STATEMENT havde overrasket mig i sådan en grad, at jeg havde fundet smilet frem og var klar til hvad der måtte komme. Niels fra STATEMENT havde sågar sagt, at Tesla var hans yndlingsband. Det kunne jeg ikke lige få til at stemme overens med den fede tråd han netop havde spillet for et feststemt publikum i Amager Bio. Men jeg skulle blive klogere..

Og så kom Tesla. En efter en entrede de scenen og satte i gang med noget der lød om om, at de havde aftalt indbyrdes at skulle overbevise mig om, at de godt kunne spille fed rock med tryk på FED ROCK. “Ja ja, bevares – det var så det første nummer”, tænkte jeg, men hvad så med det næste nummer og hvornår kommer I med jeres ulidelige akustiske ballader? Svaret er: De kom aldrig. Tesla tog mig godt og grundigt i skridtet, vred rundt med et fast greb og kastede mig frem og tilbage i en sanseløs Tour de Force i rendyrket rock, og gav mig en koncert oplevelse jeg ALDRIG vil glemme.

Forsangeren er en uimodståelig og charmerende personlighed der inviterer os alle “indenfor” og gerne vil gøre os alle glade. Udover at have en imponerende stemme som vel nærmest gør mikrofonen overflødig, spadserer han sikkert og professionelt på den hårfine balance, hvor pinlig optræden ligger og lurer i afgrunden, men som han aldrig kommer i nærheden af. Han fjoller, laver grimasser og har en befriende humoristisk tilgang til musikken og sin egen præstation, og overbeviser os alle om at han elsker sit arbejde og gerne tager overarbejde hvis det skulle komme på tale. Og det gjorde det. Vi ville ikke slippe Tesla.

Vi fik alle en oplevelse som er bedre end det daglige vitamin tilskud i hverdagen, og her var en koncert som jeg vil kunne leve længe på. Det ene fede rocknummer efter det andet, uden at jeg mistede pusten, men blot med ønsket om, at næste nummer blev ligeså godt som det forrige. Jeg kendte ikke eet af numrene i forvejen, og måtte sande at jeg da vist nok havde overset Tesla i sin tid, og blot affærdiget dem som et udslag af tidligere tiders puddelhunde rock og det værste der kom ud af det. Her var tale om et tight og godt sammenspillet rockband der gjorde alle mine fordomsfulde ord til skamme, og kastede mig bagover i en sanseløs beruselse med en manifestation i hvordan rock skal spilles. Tesla kender opskriften og ved hvordan det skal serveres. Denne koncert var eminent og vil stå for mig som en oplevelse udover det sædvanlige, og undervejs blev jeg helt filosofisk og rørt, og tænkte at rock og kærlighed er meningen med livet, og at Tesla gjorde deres for at få mig til at føle sådan. Tak for det.

Nu skal der høres Tesla herhjemme. Jeg har noget der skal indhentes..