HeidraSå er Heidra langt om længe klar med deres første fuldlængde. Og det er sgu’ et tiltrængt indspark på den danske metalscene det her! 

Forstået på den måde, at ingen andre bands i Danmark spiller det her som Heidra gør. Kigger man derimod opad mod særligt Finland er der dog et større marked for bands i stil med Heidra. Disse bands hedder Ensiferum, Moonsorrow og på sin vis også Turisas.

I Danmark er den traditionelle vikinge-metal nærmest ikke eksisterende – før nu! For som skrevet før, er Heidra et tiltrængt pust til den danske metalscene. Man er ikke bange for at røre ved melodien på “Awating Dawn”. Morten Bryld’s vokal gør sig imponerende godt på denne plade, hvor både den nærmest black metalliske growl og den rene vokal er med til at give Heidra den fede dynamik albummet rummer.

Er man til musik af bl.a. Ensiferum vil man bestemt finde glæde ved Heidra. Her går den symfoniske lyd hånd i hånd med den mere ekstreme, ja nærmest black metalliske stil, men altid med melodien som værende rygraden af albummet. Jeg kunne sågar godt have brugt endnu mere clean vokal.

Af klare højdepunkter kan nævnes åbneren “Awaiting Dawn” , “Betrayal” og det tætteste man kommer på rendyrket power metal i Heidra’s univers – iøvrigt albummets bedste – “The Eyes of Giants”, som de for min skyld meget gerne snart må inkludere i livesættet. Gør jer den tjeneste og nyd vokalharmonierne i det nummer!

“Awaiting Dawn” er forhåbentlig det spark der skal til for at give Heidra den rette vind fremad. Materialet med hele dets fantasyunivers er bestemt til det. Spørgsmålet er så blot om Danmark nu så også er klar til Heidra?

I så fald er materialet her i hvert fald godt nok til, at det burde kunne sikre dem koncerter på den europæiske folk/vikinge-scene, hvis alt ellers kommer til at gå op i en højere enhed. Så det bliver et spændende band at følge!

8-penta

 

 

Heidra – Awaiting Dawn udgives idag via Mighty Music/Target