WOA briefingHold da kæft en rejse vi har været på. Blastbeast har været på t(o)ur, idet vi i 2014 blev inviteret til at være en indflydelsesrig del af Wacken Metal Battle Danmark. Og sjovt har det sgu været!

Det har været en sand sjælesøgen. Søgen efter sjælen i musikken, sjælesøgen i udtryk, men også dét at prøve at følge en flok mennesker på tæt hold over to weekender. Det er sgu en stor oplevelse at prøve at være med til!

De startede 10 bands, udvalgt iblandt et hav at tilmeldinger. Hvert band spillede til to indledende shows og på basis af disse fik de feedback/coaching af dommerne efter hvert show. Dette giver bandsne mulighed for at udvikle sig fra gang til gang – men også at få den seriøse og ”ærlige snak” om musikken + liveoptrædenen, som man nok aldrig vil kunne få fra sine venner og fulde folk i baren.

IMG_6594Og hertil er det fanme en vild oplevelse, at se hvordan 10 bands kan formå at tage så meget til sig på så kort tid – at de ting de oplever og det de får respons på, bliver velovervejet og taget så seriøst, som gjaldt det livet.
Dette betyder at vi har set bands der virkede uklare, useriøse og diffuse til at blive gennemførte, top professionelle og lige i skabet.

Specielt til finaleshowet var det en fryd at se, hvordan samtlige af de deltagende bands på nuværende tidspunkt absolut intet problem burde have med at komme uden for Danmarks landegrænser og give den fuld spade på den internationale metalscene – både fordi de skal afprøves, men også fordi vi oprigtigt mener, at de leverer et produkt der snildt kan hamle op med den store stygge metalverden.

Finalen blev vundet, nok ikke overraskende, at folke-metal bandet (eller metal-folke bandet?) Huldre, der leverede 3 yderst overbevisende shows fra start til slut. Det bliver uhyggeligt spændende at se hvor langt de kan komme på Wacken, da vi absolut ingen tvivl har om at de har både format og potentiale til at kunne gå hele vejen – så det handler BARE om at komme ned og støtte op om dem, danse vildt, få gåsehud og give dem alverdens klapsalver, sådan så vi kan vise den internationale jury, at noget så nichepræget som nordisk folke-metal, sagtens kan have kæmpe betydning.

IMG_6622Dertil skal der også lyde en kæmpe stor tak til southern hardcore-tornadoen Sons Of Death Valley, de fandenivolske atmosfæriske tekniske dødsmetallere i Defilementory samt de glade prog-heavy baskere The Vision Ablaze for at spille sig hele vejen til finalen, og for at bevise at den danske metalscene både er mangfoldig – men også yderst spændende og emmer af talent + kvalitet! Det varmer!!

Også en stor tak til resten af de deltagende bands, Defecto, Scientic, Forcentury, Mushroom Cloud, Panacea og Necrosis, til spillestederne Studenterhuset i Aalborg, Godset i Kolding, BETA i København, Badeanstalten i Slagelse, Konfus i Esbjerg og Radar i Aarhus, til vores kære meddommere Jacob Dinesen (Devilution), Mikkel Larsen (Aalborg Metal Festival), Adrianna Echeverría (Copenhell), Mikkel Overballe (Metal Royale), Liam Golden (Metal Magic/Ancient Darkness Production), Teitur Fossaberg (WOA Metal Battle Færøerne), Jacob Mølbjerg (Mercenary).
Også en tak til alle sponsorerne for at holde os vågne (Monster Energy) og fulde (Jägermeister)
Og ikke mindst stor tak overjyden Kasper Molin og resten af LiveScenen for at stable det hele på benene! ’Sgu sejt!

Vi ses på Wacken Open Air 2014!!