10299453_10152267967976877_1457191014_nHALLO ER DU DERUDE?! Du må være der et sted?? Det er du nødt til at være!

Kære upcoming band. Der er noget helt galt! Er du ved at forsvinde? Vi er mange, der simpelthen ikke kan finde dig?

Lad mig forsøge at forklare dette, så helt ned til den laveste fællesnævner kan følge med.

Forleden var der endnu en paneldebat på Beta om metallen i mediebilledet i Danmark. Og ud fra denne kan vi forhåbentlig snart blive enige om, at denne debat er at koge suppe på en efterhånden udvandet høne.  Vi snakker og snakker og jovist det er da spændende nok, men så har vi altså også haft denne snak om mainstream medierne og deres dækning af metal. Metal har det ganske udmærket i Danmark – BUM færdig! ….. Men så alligevel ikke helt åbenbart.

Hvor jeg derimod spærrede øjnene op-  og dér hvor alarmklokkerne for alvor ringede, var da det kom frem, at forsvindende få bands i den danske undergrund, rent faktisk sender materiale afsted, til dem der rent faktisk kan kickstarte karrieren for dem. Eller nuvel, i hvert fald hjælpe dem godt på vej med det. Dem som bruger hele deres tilværelse på at hjælpe jer bands afsted og på rette vej.

Booker Jeppe Nissen kunne, til min helt store overraskelse fortælle, at han nærmest INGEN demoer/EP’er/andre udgivelser modtager fra nye spirrende bands fra Danmark frem mod Copenhell. Dét er sgu’ alvorligt! Og som om dét ikke var skræmmende nok, så kunne Anders Bøtter i samme åndedrag fortælle nøjagtig det samme i forhold til Sort Søndag. Der bliver simpelthen ikke modtaget noget materiale fra jer!

Så bands, hvor bliver I af? En Facebookprofil og et par enkelte klik på Youtube er altså ikke nok!

I samme omgang kan jeg fortælle, at vi også her på Blastbeast får ufattelig få udgivelser tilsendt i forbindelse med vores The New Shit, hvor dit band iøvrigt i samme omgang kommer med i Sort Søndag.

Vi undres. Er der ingen interesse for bands i at bruge nogle af de relativt lette værktøjer, der skal til for måske en dag, at vinde kampen om at få sig en karriere? Har I ingen drømme? Vil I ikke ud og spille på de store festivaler? Vil I i det mindste ikke blive hørt?

Det er jeg helt sikker på at I vil…. Så kære upcoming band: Kom nu ind i kampen for fann!

I de “gooo’e gamle dage” var det ned på posthuset med båndet i hånden (der helt sikkert var blevet indspillet med en båndoptager), den gode historie på papiret skrevet med kuglepen, en konvolut og et frimærke og så afsted. Idag kræver det ikke mere, end et tryk på en museknappen og så er mailen, med hele promo-pivtøjet sendt afsted, til hvem det nu kunne være.

Jeg ved ikke hvad denne nervøsitet, for at vise folk hvad dit band kan skyldes, men én ting er sikkert: dit band går muligvis med det næste store og så er det sgu’ synd, at I ikke bliver hørt af nogle flere!

Er det produktionen af demo’en der skal være god nok? NEJ –  jeg mener ikke, at det kræver en Hansen/Madsen produktion at blive hørt idag. Det skal selvfølgelig være ikke en omgang bras i sender afsted. Men det er en demo for pokker! Og skal I file og polere så meget på jeres lyd i studiet inden I føler jer klar til at sende en demo afsted, ja så kan I lige så godt opgive fra start!  Det er en tåbelig tankegang at tro, at en kæmpe produktion er nøglen til dit bands karriere. Sørg istedet for at det vigtigste er på plads: at skrive det gode nummer! Og ja det kræver uanede mængder af tid i øvelokalet. Men når det så er sagt, så er man altså nødt til at tage chancen og komme ud med det man laver efterfølgende – og det sker bare alarmerende lidt idag!

For at citere Bøtter fra panelt i weekenden: “Kommer I med den gode historie og den gode sang, så er I allerede godt på vej”

Jeg tror også, at det handler om en stor nervøsitet. Nervøsitet for at lige præcis DIT band ikke er “METAL” nok i forhold Danmark? Den synes jeg lige vi skal lade stå og tænke over I et øjeblik…. For det er noget decideret pis! Har I skrevet den gode sang og I selv mener at have den gode historie kan I ende med at blive hørt. Men det kræver altså at I selv gør noget for det!

Har I den gode historie og har i det gode nummer så send det dog for pokker afsted! Tro på det!  Det er helt ubegribeligt og direkte sørgeligt, at så få bands i dag åbenbart ikke tænker på vigtigheden i et godt promotionarbejde. Vil I ud på de store scener i dagens Danmark så kræver det, at i bliver hørt og det gør I altså ikke bag en mixerpult, hvor i står og filer lyden flere uger/måneder i træk, for så efterfølgende at kunne skrive “Hansen-produktion” på cover-artworket. Det kræver ufattelig stort slid fra jer selv, men er I villige til at sende et par mails afsted, så er jeg sikker på, at de mennesker, der er sat i verden for at hjælpe netop JER på vej, også tager imod jer med åbne arme.

KOM NU IND I KAMPEN!

Det er ikke så svært. Vi kan jo i hvert fald starte med at hjælpe jer på rette vej med følgende mail:

blastbeastupcoming@hotmail.dk – så har dit band mulighed for at komme med i The New Shit!

Og for lige at runde af. Så synes jeg vi lige skal tage et nummer med et band, der for alvor ved hvordan man laver en god produktion og som må siges at have solgt ret mange plader efterhånden: