comeback kid Hardcore i stride strømme var hva den stod på, da canadiske Comeback Kid var kommet til lorteøen!

 

 

Malevolence

Første supportnavn var noget jeg BESTEMT ikke ville gå glip af i aften! Siden denne aften blev offentliggjort, er Malevolence nemlig et band der er groet mere og mere på mig! Deres blanding af tough-guy hardcore som fx Terror til dels Hatebreed ,samt groovede riffs i bedste Down og Lamb Of God-stil, går nemlig bare RENT ind. Og hvad kan så være meget bedre end at de live lyder præcis ligesom på plade? Ikke så meget! Udover et mere rutineret liveshow og lidt mere sikker bevægelse på scenen, så hvalpefedtet lige kan blive rystet af. Men den skal nok være der – så hvis de gider kan de sagtens blive rigtig rigtig store!

7-penta

 

 

 

greeneryThe Greenery

Et band der dog ikke gik lige så rent ind hjemme på anlægget, var til gengæld amerikanske The Greenery. Det var på en og samme måde lidt for skingert og lidt for meget noget man måske havde hørt før. Publikum var også lettere tilbageholdende, så forsanger  Matt stiller sig ud blandt publikum og lige får givet et smil og hilst på de forreste og spurgt hver især om vi har det godt. Gode California-vibes! Og på gulvet blev han faktisk det meste af koncerten og ruskede godt rundt i folk, løb rundt på gulvet og sørgede for et vildt energisk show! Sikken overraskelse! Musikken lyder stadig ikke noget specielt, men efter i aften kan jeg se tilbage på et vildt liveshow med The Greenery – og så giver det hele heldigvis lidt bedre mening på anlægget også!

7-penta

 

 

 

xibalbaXibalba

Der findes næsten ikke tungere hardcore-bands derude end Xibalba. Deres nedtunede og ekstremt ondskabsfulde kompositioner er nemlig sølet ind i emner der primært kredser om død. På papiret er de ganske spændende og at de vælger at inkorporere spansk lyrik gør blot det hele meget bedre! Live er dog noget helt andet. For SÅ bliver det for alvor deres job at få det hele til at blive varieret og interessant. Og det bliver det sgu ikke ved at gå lidt frem og tilbage og se sur ud.
Der sker simpelthen bare ikke nok i Xibalba’s musikalske univers, før at musikken kan stå alene på livefronten. Der må de lige oppe sig. Heldigvis har de et nummer som “Hasta La Muerte” – en sand basker, som de heldigvis valgte at spille, til stor glæde hos publikum!

Øv. For jeg havde sgu glædet mig til at se dem.

5-penta

 

 

 

Comeback kid 2Comeback Kid

Aftenens hovednavn, Canadiske Comeback Kid, er tydeligvis det navn alle er kommet for i aften. Det ganske imponerende publikumstal vidner også om dette, og så snart lyset slukkede og tonerne til åbneren, titelnummeret fra deres seneste plade ”Die Knowing”, gik på, var det klart at Comeback Kid’s mix af metalliske kompositioner sparket ud som bidsk og snerrende hardcore, er noget der i dén grad fungerer på livefronten!

Showet igennem stod den på både nyt og gammelt. Og her vil jeg især bide mærke i de nye numre ”Wasted Arrow”, ”Should Know Better” og ”Lower The Line” der i dén grad kommer til sin ret på live-fronten! Energien og spilleglæden i disse nye toner var også til at føle på!!
Ældre numre som ”False Idols Fall”, ”Broadcasting”, ”Do Yourself A Favour”, ”The Concept Says” og i særdeleshed ”GM Vincent And I” og ”Wake The Dead” kom også til sin ret, og fik salen til at koge i stor moshpit og solid headbanging!
Eneste minus jeg nok lige kan hive frem, er at koncerten måske var en kende kort. Men sådan er det jo tit når man har med musik i denne slags tempo at gøre. ..

Comeback Kid leverede en solid, velspillet og energisk hardcore-koncert, og jeg ser fanme frem til at opleve dem igen – helt til sommer, på græs (hint hint, Roskilde, jeg ved I stadig har plads i programmet!).

8-penta