skambanktGæsteanmelder Martin Horn Pedersen var en tur inde og se norske Skambankt – læs her hvordan dét gik ned!

Torsdagen var det blevet tid til norsk besøg i Århus, nærmere bestemt kiggede tung-rockerne fra Skambankt forbi Train. Det er ved at være nogle år siden de sidst har været her, så det var med høje forventninger til koncerten, med deres koncert fra Roskilde 2009 som et svagt minde, men dog et minde om en kæmpe fest.

Først var det dog tid til opvarmning som denne aften, som denne aften var udvalg via lokalheroes appen.

SkambanktClimb It Baby!

Climb It Baby! er et rockband fra Odense og der var ikke mødt specielt mange folk op da de gik på, hvilket desværre var et tegn for resten af aftenen. De som var valg at møde op valgte dog at indtage gulvet hvorfra de fik en omgang støjrock, men desværre var den ret ensformig og afvekslingen var mod den blødere del af rocken, hvilket sikkert er meget fint for bandet, men ikke noget som giver plusser på et medie som dette og til et arrangement som dette. Publikum nikkede dog med på musikken, men det virkede lidt ligegyldigt, de fleste var nok mere eller mindre klar til Skambankt end inden bandet gik på. Det skyldes ikke at Climb It Baby! spillede dårligt, det var bare slet ikke det folk kom for. Lokalheroes konceptet virker som udgangspunkt som en god ide, men når hovednavnet ikke er større end Skambankt er, så skal bandet nok være mere lokalt end Odense for at det virker.
5-penta

 

 

skambanktSkambankt

Så var det blevet tid til det folk var kommet for, og der var da heldigvis mødt en del flere folk op, men der var på ingen måde fyldt op – en del var nok taget til metal i den langt mere hårde skala i den anden ende af byen… Dette skulle dog ikke forhindre Skambankt i at give os en lektion i en solid omgang norsk hard rock når det er bedst. Sættet var en god blanding af nye og gamle sang. Det nye album ”Sirene” havde derhjemme ikke imponeret mig, men det virkede faktisk ganske fint live! For Skambankt er ikke bange for at skrue de ekstra procent for både lyd og hårdhed når musik skal fremføres live! Hvilket også var tydligt hos publikum at jo højere og hårdere musikken var, jo større blev glæden – ville gerne have skrevet festen, men udover nogle få mennesker så blev det aldrig rigtigt en fest. Hvilket man egentlig på ingen måde kan give bandet skylden for, de forsøgte hvad de kunne med de klassiske trick i bogen og en solid levering fra scenen. Men ja… der var desværre nok bare for få folk var klar til festen i nuet, og klar på at glemme dagen i morgen. Lidt gang i den kom der dog når vi fik klassiske numre fra de ældre album, som folk kunne synge med på og danse rundt til, og det hele sluttede i en hoppe fest til det fantastisk nummer ”Min Eliksir” – så Skambankt skal være velkommen tilbage, så håber vi festen vil lykkes der, for musikken er på plads!
8-penta