maelsteriaYEEEEEEEAA!! 2013 har sagt farvel og vi siger goddav til 2014! Dét betyder at vi selvfølgelig skal igang med et helt sprit nyt The New Shit-år.

Og hvor har vi dog glædet os til at komme igang igen, for konceptet er som udgangspunkt det samme som i 2013. Hver anden måned vil vi sætte fokus på et nyt band fra den spirrende muld, som vi mener kommer til at kunne gøre det godt i 2014.

Så hvad med om vi ikke bare skulle kaste os ud i det?

Må vi have lov til at præsentere årets første The New Shit-band: MAELSTERIA

Maelsteria spiller en type metal vi i Danmark ikke oplever voldsomt mange bands herhjemme spille. Det her er symfonisk metal, med kolosalle armbevægelser og inspirationskilder der tæller alt fra power metal til døds metal, med en hel del prog-elementer.

Bandet har netop udgivet deres debut EP og det er her vi finder denne fremragende melodiske perle “Son Of Autumn”

Når man spiller symfonisk metal så kræver det i høj grad at det gøres fuldt ud og ikke halvhjertet. Samtidig må det bestemt heller ikke sovse i ren og skær keyboards. Det formår Maelsteria at komme udenom ved at have guitarene så meget fremme i lydbiledet som muligt, samtidig med at deres tekniske kunnen og sangskrivning gør, at det er prog-elementerne, samt rytme- og stemningsskift der står stærkest i deres musik.

Maelsteria er et relativt ungt band og har faktisk ikke mere end ét år på bagen. De blev dannet i 2013 i den københavnske undergrund, i asken af deres tidligere band “Praeludium” , som var et mere eller mindre rendyrket power metalband, med en kvindelig forsanger.

Tanken med Maelsteria var klar fra start: man ønskede et nyt og hårdere udtryk i musikken.

Det må man så sandelig sige at Maelsteria har fået. Og det kan man bl.a. takke sanger/guitarist Lasse Løfqvist for. Hans vokal udgør nemlig en af de vigtigst ingredienser i Maelsterias lyd. Vekslen mellem growlen og den operette clean-vokal står stærkt hos Maelsteria og er, som tidligere nævnt med til at sætte stemningen i den utrolig stemningsfulde musik Maelsteria eksekverer på deres debut EP.


Wintersun, Dimmu Borgir,  Dream Theater og Kamelot har ikke levet forgæves når man hører Maelsteria!