iced earthIced Earth er atter tilbage med et nyt udspil på den efterhånden lange karriere. Og det er et sammenbidt og aggressivt Iced Earth vi her har med at gøre!

Det står klart allerede på skivens første nummer, da introen til Plagues Of Babylon sætter ind. Hårdtslående langsomt og brutalt må være de rette ord. Og SÅ går der ellers fuldfed heavy fucking metal i den! For det er nemlig lige præcis hvad Iced Earth er og spiller! Tungtspillet heavy metal, med oceaner at stemnings- og rytmeskiftskift. Flere har prøvet at give dem diverse forfejlede prædikater i tidens løb: power metal, thrash metal osv osv. Jeg er af den overbevisning at Iced Earth slet og ret bare er et tæske fedt heavy metal band, der trækker på inspiration hos både Iron Maiden og Priest. Det eneste der på nogen som helst måde ville kunne retfærdigøre deres power-metal prædikat er vokalen, noget som Stu Block iøvrigt gør sig helt fantastisk i på Plagues Of Babylon.

Produktionen sidder lige i skabet her. Det er tungt produceret. Særligt trommelyden slipper Iced Earth ufattelig godt fra her, bedøm selv når starten går på “Democide”.

Alligevel vidner dette udspil om et Iced Earth der trækker på sine absolut mest klassiske dyder. Hårdt-spillende vers, med Jon Schaffers fræsende riffs og det til-tider progressive trommespil. Dette går så – Iced Earth-traditionen tro – over i det ene mere bombastiske omkvæd efter det andet. Men hvad er det så der gør denne skive så fed?

Kort fortalt: Det virker som et tydeligt inspireret Iced Earth vi her har med at gøre. Hvert nummer kan stå for sig selv og er, som jeg tidligere har skrevet, sammenbidt, emmer af aggression og en go portion balls! Her må jeg altså lige henvise til Stu’s skrig i omkvædet på nummeret “Among The Living Dead”. WOOOW!

Desværre for Iced Earth går der suppe-steg og is i den på skivens sidste nummer. Den mildest talt forfærdelige hard rocker Highwayman kunne vi altså godt have været foruden. Ikke fordi nummeret bliver gæstet af ingen ringere end Michael Poulsen, men den er bare røvsyg!

Når det er sagt så er 2014 for alvor blevet skudt igang og det kan vi takke Iced Earth for! Vi ses til en FORRYGENDE aften i Lille Vega til februar sammen med Warbringer! Og ja, Copenhell, selvom Iced Earth gæster Vega og har spillet et par danske koncerter med Volbeat sidste år, så retfærdiggør Plagues Of Babylon i DEN grad en koncert på Refshaleøen til sommer!

9-penta

 

 

Iced Earth – Plagues Of Babylon er netop blevet udgivet via Century Media