carcass 2013Dagens helt store festivalnyhed for metallere, må uden tvivl være at det legendariske britiske dødsmetalband CARCASS gæster Roskilde Festival 2014!Bum! Så er vi sgu igang! Carcass, der netop er vendt tilbage fra de døde efter 17 års albumstilhed med den triumferende Surgical Steel, skal spille på dyreskuepladsen i 2014! Og vi glæder os sgu!

Carcass var med til at definere det der idag betegnes som melodisk dødsmetal, da de i 1993 udgav den geniale plade Heartwork. Efter den for mange mennesker skuffende opfølger “Swansong”, var det dog som om bandet var kørt trætte og ikke gad mere.. Men i 2007 gav de lyd fra sig igen, og så her i 2013 blev Surgical Steel udgivet – og høstede uhyre mange roser. Læs blandt andet vores anmeldelse HER.

Om Carcass udtaler Roskilde Festival’s metalbooker Stefan Gejsing:

“”Carcass er intet mindre end genredefinerende legender. Dødsmetal og thrash ville vel ikke lyde, som det gør uden deres bidrag gennem årtierne. Når de så oven i købet lige har brudt 17 år tavshed med en frygtindgydende ny plade, er det nok overflødigt at nævne, at det er en booking, som vi er stolte af.””

Tidligere idag kunne festivalen bekræfte amerikanske NAILS også spiller på Roskilde Festival 2014.

(gen)hør lidt Carcass her: