HBB By The PatientHeadbangers Ball Tour’en, der har været rundt i hele det danske land, skulle lørdag d. 23. November et stop forbi BETA i Købehavn! Det kom der i særdeleshed en festlig aften ud af!

 

 

 

 

 

 

HBB SolbrudSolbrud

Første navn på scenen var black metallerne i Solbrud! Der er snart ikke flere ord vi kan sige om Solbrud, for ja, de her gutter modtager deres hype med god grund! Det er atmosfærisk black metal, det  er store følelser, bevidst underspillede liveoptrædener og en sikkerhed om fuldkommen tranceskabende musik! Faktisk blev vi alle sendt så langt væk rent psykisk, at mange ikke helt kunne forstå at de havde spillet i knap 45 minutter da der blev sagt ”tak for i aften” og de forlod scenen. Så må man sgu ku’ et eller andet! Specielt Troels Hjort bag trommerne er et kæmpestort talent, og hvis hans stortromme havde fået lidt mere spark i brystkassen, kunne det være med til at løfte koncerten yderligere.

Det blev indledt med den slæbende ”Bortgang” med den doomede intro og det hengemte melodiske riff, et nyt nummer – der lyder meget spænende! – og så ”Øde Lagt”, hvis uhyre melodistærke outro, for alvor fik publikum op af stolene. Det var smukt!
Men det var desværre ikke en af de bedste Solbrud koncerter jeg har set. Jeg ved ikke hvad der helt gjorde at den ikke kom helt op og ringe, men jeg er ikke et sekund i tvivl om vi ikke er færdige med de her drenge endnu!

8-penta

 

 

 

HBB By The PatientBy The Patient

De tatoverede og langskæggede drenge fra By The Patient er et band der har gennemgået lidt af en transformering i de senere år. Hvor de før i tiden havde forbilleder på den amerikanske side af dødsmetallen, er de langsomt gået over til en mere skandinavisk lyd, som det fx høres hos et band som Unleashed. Og det klæder dem!
Derfor var det også numrene fra deres seneste fuldlængde plade ”Premonitions” der fungerede aller bedst. ”Veil Of Depression”, ”Ocean Of Emptiness”, ”Where Time Collapsed” og i særdeleshed titelnummeret ”Premonitions” er virkelig fantastisk håndværk! Men det var også jokeren, i form af det nye nummer ”Bellum” der med sin væsentlig hurtigere figur fik skabt et godt afbræk i sættet!

Desværre for By The Patient var lyden virkelig virkelig ikke noget at skrive hjem om. Det hele lød lidt som om det ikke var mic’et ordentlig op, eller der var små løse forbindelser i pedalerne rundt omkring – hvad præcist det var ska jeg ikke kunne sige, men det satte desværre en dæmper på den gode stemning!
Så der var god energi, fede sange men pakket ind i et lydbillede der ikke var dem bekendt.

7-penta

 

 

 

HBB Helhorse 1Helhorse

Hvis der i særdeleshed er et dansk band jeg ikke har kunne få armene ned over, så må det være Helhorse! Siden deres transformation fra Dødning nogle år tilbage, og pladen ”For Wolves and Vultures” udkom i 2011, har jeg ikke været i tvivl om det her band skulle nå usete højder! Og om de ikke også er godt på vej!
Mange af de ting jeg fx har savnet i deres optræden, fx at keyboardspiller/vokalist Aske kommer lidt mere ud over scenekanten, er lykkes for dem! Deres energi på scenen virker mere oprigtig nu, og forsanger Mikkel Wad Larsen er for alvor ved at have fundet den hellige gral for en kampdygtig frontmand!

Problemet med denne koncert var dog at det ikke var HØJT nok! Helhorse spiller fandenivoldsk sludge metal med en snert af hardcore, så det skal for helvede være højt! Fokuset på den nye plade ”Oh Death!” var dog, selvom pladen er genial, lidt for meget af det gode for undertegnede, så et numre som ”House Of Roosters” eller ”Skull Sun” havde passet rigtig dejligt ind! Det var også da nummeret ”Get Drunk, Get Mad, Get Even” gik på at en tempofyldt moshpit brød ud foran scenen – rock on
Da Helhorse blev kaldt tilbage på scenen til ekstranummer, blev vil til gengæld forkælet med en coverversion af en af bandets store helte, Corrosion of Conformity’s ”Albatross”! Stort! Mikkel Wad var endda en tur ude og crowdsurfe blandt publikum.

Havde lydniveauet dog bare blæst os bagover fra start til slut, var jeg nok ikke gået derfra med nogle knogler tilbage i kroppen.

9-penta