IMG_2393[1]Julebajeren faldt på det rette sted hvis man var i Pumpehuset fredag-aften. For her gæstede de canadiske thrashere/speed-metallere Annihilator Danmark på et led i deres Feast Over Europe Tour. 

Annihilator gik på scenen og sparkede koncerten igang med deres, måske, største hit “Alison Hell”. Et overraskende træk, der egentlig kunne have fungeret rigtig godt hvis dog bare lyden havde været med dem i starten. For du godeste hvor var denne lyd dog ufattelig lav i begyndelsen af koncerten og der skulle gå nogle numre, før den for alvor ramte der hvor jeg synes volumen bør være til en metalkoncert.

Det betød desværre at koncerten startede en smule tamt ud, selvom numrene var velvalgte. Man savnede simpelthen energi og et slag i ansigtet!

Musikken derimod fejlede så sandelig ikke noget! Annihilator spiller fedt og har gennem tiden skrevet en række fede thrash/speed-numre, svøbt i lækre melodier og fede riffs. Jeff Waters er en fremragende showman, og man kan simpelthen ikke andet end at lade sig rive med af hans entusiasme samt åbenlyse spilleglæde når han står på scenen og gør lige netop det han elsker at gøre.

Desværre har Annihilator altid været underligt oversete på metalscenen, hvilket er utrolig ærgerligt med et band der har skrevet så fede numre som  “W.T.Y.D”, “Refresh The Demon” “King Of The Kill” og nyere numre som eksempelvis “Deadlock”. Denne aften i Pumpehuset fik vi dem alle sammen leveret i et show på godt og vel to timer.

På trods af at bandet er på denne tour for at promote deres nyeste album Feast, blev der spillet overraskende få numre fra denne skive. En smule ærgerligt da Feast er en rigtig god udgivelse. Istedet havde bandet valgt at sætte fokus på deres bagkatalog til stor glæde for deres dedikerede fans, der foran, kvitterede med en stor moshpit.

Med en lyd der i løbet af koncerten blev betydelig bedre steg intensiteten blandt publikum og koncerten udviklede sig til en decideret thrash-fest, der desværre blev stoppet af en mindre ballade-session midtvejs. Den kunne vi godt have været foruden!

Annihilator kom, spillede og sejrede – næsten!

8-penta