Hatesphere MurderlustHatesphere er netop nu på tour med ingen ringere end Hypocrisy og man må sige, at svensken har valgt et dansk support-navn der muligvis har ramt karrierens musikalske højdepunkt!

Murderlust hedder Hatesphere’s 8 udspil. Og sandelig om ikke bandet har bibeholdt det aktuelle line up på denne udgivelse! Det kan måske være derfor at Murderlust lyder så herlig frisk som den nu engang gør.

For hos mig har Hatesphere desværre altid lyt alt, alt for ens. Man kender efterhånden deres lyd til ukendelighed, hvilket for nogle bands absolut ikke er skidt. Men hos andre bliver det bare kedeligt, og det sidste synes jeg Hatepshere har haft en tendens til at blive.

Men på Murderlust synes der at blæse nye vinde. Titelnummeret sparker skiven igang på klassisk Hatesphere manér. Hurtig uptempo thrash, som vi kender det fra bandets hånd. Og sådan fortsætter det egentlig i det næste nummer “Pandoras Hell”.

Men så synes der at ske noget. På skivens tredje nummer “Fear Me” trækker bandet i en noget anden retning i forhold til hvad man tidligere har hørt fra Hatespheres hånd. Betydelig mere atmosfærisk og doomet end den klassiske thrash. Og selvom “Fear Me” måske ikke er skivens bedste nummer, så er det fedt at høre bandet trække på noget ny inspiration.

Og det med at tænke i lidt andre baner sker igen på “The Violent Act”, som bandet selv kalder for deres mest hard rockede nummer til dato. Det vil jeg til dels give dem ret i. Der er bestemt hentet mere rockede elementer ned, hvilket bestemt ikke er en skidt ting, med dette nummers forrygende riff-orienterede omkvæd.

Det absolutte højdepunkt på Murderlust skal dog findes i det instrumentale “In Process”. Et nummer der starter flot, flot ud med lækker guitarharmoni. Det er velskrevet og flot komponeret. Det er noget af det bedste jeg har hørt fra Hatesphere i lang lang tid.

 

Selvom skiven her ikke har et nummer der når mit absolutte favoritnummer “Resurrect With A Vengeance”, så er det her virkelig en gennemført udgivelse, der nok skal kunne få endnu flere ind i Hatesphere-folden!

Det’ fee’!

8-penta

 

Hatesphere – Murderlust udgives via Massacre/Target Distribution