Finntroll voxhallAtter en gang var det en søndag at det store metal show kom til Århus. Denne gang var det dog folke/viking/saga metalen som kom forbi.

Vi startede tidligt med dørene åbnede allerede kl. 18 og første navn gik på kl. 19. Det virkede til at overraske flere deltage, hvilket naturligvis er folkens egen skyld, men også lidt trist både for bands og os andre. Så en opfordring herfra til at have styr på hvornår showet starter. Derudover en opfordring mere inden jeg rigtigt går i gang – lad nu være med at kaste med jeres fadøl! En ting er at det er træls for folk der bliver ramt, så var det i går, meget tæt på koste lysshow under Finntroll sit udstyr. Heldigvis fik lysmanden redet det, men der var panik i hans øjne da hans maskine sammen med undertegnet og div. folk var blev ramt af en flyvende fadøl.. det er dumt folkens, stram op!

 

Skálmöld

Aftenens første navn kom fra Island, og spiller ifølge dem selv Battle Metal. Hvilket dækker over en god blanding af død og power hvor der er smidt lidt folkelige toner ind. Det vi fik fra scenen var solidt og fik folks kroppe i gang oven på aftensmaden. Men det var også tydligt at folk var kommet for at danse, og de derfor reagerede klart mest jo mere vi hørte fra keyboardet. Alt i alt var det dog en fin start, som dog kunne være blevet bedre hvis bandet havde været bedre til at få publikum med sig. Musikken var der dog ikke noget at klage over over!

7-penta

 

 

 

Tyr voxhallTýr

Næste band på scenen var Týr, hvilket det virkede til var lige så vigtige som Fintroll for mange folk denne aften. Ved Týr får vi solidt og hårdt spillet vikingmetal med klassiske metal instrumenter – eneste ændring ser vi i primært i tonerne og teksterne. Der er fælles sang fra starten af med Hold The Heathen Hammer High og sådan forsætter vi gennem koncerten hvor vi får en god blanding af numre som folk kan synge med på, nye nemmere fra den kommende plads som de fleste hører for første gang og derudover naturligvis en masse headbanging. Det gav et godt mix og bandet kom langt mere ud over scenekanten end Skálmöld og der kom virkeligt gang i den efterhånden ok fyldte sal. 100 mand mere havde dog ikke skadet nogen. Men Týr sikrede hvert fald at vi der var kommet, fik valuta for pengene.

8-penta

 

 

 

Finntroll voxhallFinntroll

Så blev det tid til aftenens hovednavn, et navn der i mange år har stået på min liste over bands jeg ønskede at se, men også et band jeg ikke har fulgt så meget de sidste par år. Så det var med stor glæde og langt om længe at se dem, men en spænding om det kunne leve op til forventningerne var der nu også!
Og lad det med det samme står klart, at jeg efter koncerten er helt sikker på at når trolde danser runde i deres huler i Finland, så hører de FINNTROLL! I let udklædning var der knald på fra starten af, det var tydeligt at de var glade for at være her i aften og var klar på at skabe en fest. Og en fest fik de skabt! Folk fik headbanget og danset alt det de kunne. Metal-delen og den alt andet end skønsangs-vokal fylder mere live, men det gør bestemt ikke noget, da de dansevenlige folke-rymter fortsat er der, og på den måde skaber det blot mere energi og kraft, hvilket vil sige en bedre live-oplevelse!

Finntroll formodede hele koncerten at holde gang i folk på trods af at de skiftede rundt mellem nyt og gammelt. Der skal ingen tvivl være om det hele peaked da de spillede Trollhammaren, men det var et peak på en koncert hvor festen startede hos bandet og sluttede på sidste række! Det var sgu en dejlig måde at bruge en søndag aften. Tæt på perfekt.

9-penta

 

 

 

Denne koncert er gæsteanmeldt af Martin Horn Pedersen