securedownload-80Før deres koncert i Amager Bio d. 20/4, fik vi en kort snak med en af bandets væsentligste drivkrafter – nemlig guitarist/producer Adam Dutkiewicz!

 

Vi kan ikke komme uden om at et omdrejningspunkt den seneste tid har været at I har Jesse Leach tilbage i Killswitch igen – Hvordan har modtagelsen af ham været?

Virkelig god! Alle der har kommer til vores shows har været meget imødekommende og jeg synes Jesse klarer den virkeligt godt og folk kan mærke det, så tingene går rigtig godt!

 

Har I været bekymrede for hvordan medierne ville reagere?

Hmm nej, jeg prøver ikke at fokusere for meget på hvad folk siger, jeg vil bare have fansene skal være glade. Vi laver musik til fansene, så når vi ser på hvordan showsne har været har vi fået indtrykket at det går meget godt og folk har modtaget Jesse tilbage med åbne arme.

 

Hvordan har studiedynamikken været under tilblivelsen af jeres nye plade ”Disarm The Descent”?

Rigtig cool! Jesse og jeg arbejder altid godt sammen i studiet. Da vi lavede Times Of Grace (Jesse og Adam’s band sammen red.) føltes det bare naturligt – vi har god kemi I studiet og arbejder rigtig godt sammen!

 

Har nogle af inspirationerne og arbejdsprocesserne fra Times Of Grace blevet overført til den nye plade?

Nej ikke specielt, vi har stadigvæk lavet pladen som Killswitch Engage lavert plader – den eneste forskel er bare at Jesse er med denne gang.

 

Jeres nye plade er langt mere aggressiv i udtrykket end jeres forrige udspil, og jeg kan ikke lade være med at tænke på lyden i “Alive Or Just Breathing”. er det et bevidst valg nu hvor lineuppet fra dengang er samlet igen?

For mig personligt var det ikke så meget at vende tilbage til lyden på Alive Or Just Breathing. Den sidste plade vi lavede med Howard følte jeg var en smule for langsom i det, med en slags singer-songwriter-dynamik i den. Jeg savnede aggressionen! Så på denne plade ville jeg gerne tilbage til en mere aggressiv, hurtigere og mere metallisk lyd.

 

Så det var nogle tanker du gjorde dig før pladen skulle produceres? 

Ja, lige fra begyndelsen i arbejdsprocessen har vi været fokuseret på at lave hurtigere materiale.

 

Jeg kan ikke lade være med at tænke at temaerne på pladen flere steder handler om ”nye begyndelser”, såsom ”The Turning Point”, ”The New Awakening” og teksten til ”In Due Time”. Hvordan har jeres tanker været omkring dette? 

Jeg mener der er mange forskellige temaer på pladen – Jesse havde inspirationen til at samle sit liv op og tage sig sammen når tingene bliver svære. Det betyder egentlig ikke det store i forbindelse med at vi starter op som et nyt band sammen med Jesse – selvom mange nok tror det! Haha!

 

Så var det nemt at falde tilbage til ”gamle dage”, hvis man kan sige det sådan?

Ærligt talt nej, for Jesse var ikke i bandet i særlig lang tid før han forlod det, i to år tror jeg. Og det er også lang tid siden, 1999 eller sådan noget, det er crazy. Så det tog lige lidt tid at falde tilbage til gamle vaner, men det gik jo godt i sidste ende synes vi selv!

 

 Sidste gang I besøgte Danmark var på Copenhell sidste år – har I nogle minder fra den optræden?

Arh mand, det var ondt! Haha! Hmm, prøver at huske…

Det var ret tidligt på aftenen, I åbnede den store scene…

Ja!! Jeg er ret sikker på vi alle havde tømmermænd, haha, det er vel cirka det jeg husker, haha! Men ja, vi stod vidst bare op og skulle spille lige med det samme!

Haha virkelig? Du lod da ellers ikke til at lade dig påvirke, løb rundt på scenen som normalt

 Yea, det bliver man sgu nødt til!

  

Så hvordan har denne her tour været indtil videre?

Fedt,! Alt går rigtig godt og showsne har været rigtig sjove, jeg er vild med den modtagelse vi har fået!

 

I har tager bandsne Heartist og Sylosis med på tour – hvorfor lige dem?

Jeg ved begge bands er blevet sat på touren med os – så det var ikke 100% vores eget valg. Heartist er signet hos Roadrunner, så jeg er ret sikker på det er sammenhængen der. Sylosis har virkelig imponeret mig med deres cool tilbageblik på old school thrash med flere stykker der mindede mig om gammelt Metallica og Machine Head – virkelig fedt!

 

Bliver I så inspireret af hinanden når I er på tour sammen?

Hmm ikke ”inspireret” som sådan, det er bare fedt at have fede bands med sig hver aften!

 

Hvordan har forventningerne op til denne tour så været, nu hvor den nye plade skal promotes?

De har været rigtig godt, vi føler os utroligt privilegerede over at få lov til stadig at gøre det her! Og som sagt, alle shows har været gode indtil videre!

Når vi så kommer hjem skal vi på tour igen. Og så på tour igen. Og så på tour igen! Haha! Vi skal stort set bruge resten af året på at turnere.

 

Så, selvom I er ude med en helt ny plade, er I så også fokuserede på at inspirere jer selv til nyt materiale når I er på tour?

Naah, det gør vi ikke rigtig. Måske en sang eller to  her og der, men mest at alt sætter vi os ned og skriver materiale når det bliver tid til at gå i studiet igen. Tour-livet er meget krævende for os!

 

Cool, så vil jeg gerne sige tak for din tid!

Fedt! Kort og godt!

Ja, vi prøver at holde det lidt kort når det skal være på skrift

Haha, ja, der er ingen der gider læse alligevel!