Der findes uendelige mængder af coverbands, der i stor stil forsøger at kopiere de store og anerkendte bands. Nogle klarer den ok, mens andre falder igennem med et ordenligt brag.

Men så findes der også bands der forsøger at tage musikken til et nyt udgangspunkt. Bands der giver deres eget personlige touch, uden at det svækker de allerede legendariske numre. Man siger jo ofte med et glimt i øjet, at kan et nummer spilles på akustisk guitar så er det holbart Det er her sangskrivningens sande kvaliteter kommer frem som band.

Her er det Maiden United (NL/UK) kommer ind i billedet. Bandet der har fået de helt store credits hos Iron Maiden, for at spille Maidens numre i akustiske versioner…

Blasfemi!!!! Nej egentlig ikke, for numrene kan klare det!

Bandet har spillet sammen siden 2006 og består af anerkendte musikere indenfor den hårde rock og metal. bl.a. Damian Wilson (Threshold/Ayreon) på
vokal og Ruud Jolie (Within Temptation) på guitar.

Og hvorfor er det så egentlig værd at tage fat i? Jo for folk der ikke kender til bandet eller måske har hørt dem på navn, skal nu have muligheden for at opleve hvordan de klassiske numre i Maidens bagkatalog kan lyde i nogle helt igennem smukke fortolkninger.

Mine egne personlige favoriter er fortolkningerne af “Only The Good Die Young” og “Wasted Years.” Maiden United tager fat på numrene i en ny vinkel, men bibeholder momentum og de stærke melodier, som Iron Maiden og særligt Steve Harris gennem årene jo har taget til nye højder.

Hør selv her og se hvad du synes. Måske er det første gang du hører dette og kan blive overrasket over hvordan Iron Maiden’s numre også kan lyde. (artiklen fortsætter under de to lydklip)


Bandet har indspillet og udgivet to udgivelser siden 2006. Den første er fra 2010 og hedder “Mind The Acoustic Pieces.” Denne første udgivelse indeholder “Where Eagles Dare”, “The Trooper”, “Quest for Fire”, “Still Life”, “Revelations”, “Die With Your Boots On”, “Flight of Icarus”, “Sun and Steel” og “To Tame a Land”.

Den anden udgivelse, som næsten lige er udkommet har fået titlen Across The Seventh Sea og indeholder følgende numre: ( Seven Deadly Sins I ), “Only The Good Die Young”, “2 Minutes to Midnight”, “Prowler”, “Flash of the Blade”, “Children of the Damned”, “Infinite Dreams”, “22 Acacia Avenue”, “The Evil That Men Do”, “Wasted Years” og ( Seven Deadly Sins II )

Jeg har været så heldig at opleve bandet live. Det var på en herlig solskinsdag på Wacken i 2011. Stemningen var elektrisk og folk sang med i stor stil.

UP THE IRONS